Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 28 >
1995 júliusa előtt
1995. november
ChiefSimi és longint

ZetaTalk: Terménymódosítások


Igazodni a terméshiányhoz, igen nagy mértékben függ az igazodásra kényszerült egyén személyiségétől. Ezt részletezzük.

A kataklizmák után a haszonállatok el fognak pusztulni a takarmány hiánya miatt, vagy mert megeszik őket. Az elvetett magok a csírázás után nem fognak tudni növekedni a nap hiánya és a rendkívüli szakadó eső végett. Mit fognak a túlélők enni? Akik felkészültek intenzív beltéri kertészkedés, mint például Hidroponikus növénytermesztés, és a fehérjére nézve leginkább termelékeny állattartási mód, a Hal-akváriumok és halastavak kiépítésével, azok azt fogják találni, hogy ez nemcsak ellátja, de jól ellátja őket. Az efféle dolgok beltéri világítást igényelnek. A hidropon növények éjjel-nappal termeszthetők, a halak pedig megeszik vagy ezt a termést, vagy a vízi növényeket, melyek a közösség Szennyvíz-kifolyójából növekednek, de az alapja ennek az élelmi láncnak a hidroponikus vegetáció. A növények számára, a fény az élet, e nélkül elpusztulnak. Az ilyen beltéri gazdálkodásoknak, már a kataklizmák előtt üzemben, nem szabad támaszkodnia sem a napfényre, sem a közmű társaságok által biztosított fényre. Mindkettő lényegében ki lesz hunyva a kataklizmát közvetlenül követő évtizedekben. A beltéri világításhoz szükséges energia a befogott szelekre kell támaszkodjon, vízfolyásokra, vagy más efféle mechanikai áramfejlesztésekre, amikre számítani lehet majd, hogy jelen lesznek a kataklizmák után.

Az élelmiszerek, amik mesterséges fény nélkül is termeszthetők és amik elég jól fognak teremni a Nap által biztosított homályos fényben is: a gombák, földigiliszták, és különböző rovarok, melyek elhalt szöveteken élnek. A kataklizmák után igen sok bogár lesz, mert elhalt biológiai szövetek, mind a növényekből, mind az állatokból, mindenfelé lesznek. Ezt a tendenciát ki lehet használni, bármennyire gusztustalan lehet is ez az elképzelés a rovart még soha életükben nem fogyasztott emberek számára. A humuszban növekedett lárvát az ügyes szakácsok krémes levessé, péppé, kocsonyává és omletté tudják változtatni. Az ezt a kosztot evők soha nem találnák ki, hogy az alapjuk nem krém, tej vagy tojás volt. Azok az emberek, akik nem készülnek fel, azt találják majd mindenesetre, hogy Bogarakat esznek, mert kevés étel lesz abból, amit el tudnak kapni vagy termésben tudnak találni.

*Hidroponikus növénytermesztés = gyakorlati célú növénytermesztés vizes tápoldatokban ill. vízkultúrában talaj felhasználása nélkül

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com