Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 145 >
2002. február
-
longint

ZetaTalk: Nukleáris tél


A nukleáris tél, amikről a hidegháború idején olyan nagyon sokat beszéltek, valójában nem következik be súlyos vulkáni hamus időkben. Megtörtént ez a múltban? Az emberiség így vélekedik, a dinoszauruszok kihalását súlyos hamunak tulajdonítva be. Mindez spekuláció, és ahogy mi állítottuk, a dinoszauruszok a vírus miatt haltak ki, nem meteorit becsapódás végett. A napfény úgy is melegít, ha nem képes keresztüljutni a felhőkön. Melegíti a felhőket, a levegőt, stb. Ezért, különösen, hogy a mag melegíti a Földet ma a megnövekedett kavargásával; számíthattok rá, hogy a mag továbbra is melegebbé fogja tenni a glóbuszt, az eltolódás után. Ráadásul, az atmoszféra el lesz szakítva, így a felhők alacsonyabban lesznek, és a légkör kevésbé fogja blokkolni a napfény melegét, mint ma. Minden ok a földgolyó melegen maradására mutat, ami így is lesz. A melegnek ugyanolyan mértékére számíthattok, szélességi kör szerint, mint amit ma tapasztaltok. A leégést és a sugárzást elfojtja a hamufelhő; az egyetlen előny.

Attól függően, hogy hol vagyunk, a vulkánokról érkező szél, a hamu, megmérgezi a vizeket és a termőföldet. Ez hajlamos az azonnali hatás lenni egy erőteljes böffenés után, nem egy sokáig késlekedő. Mindamellett, minekutána erőteljes böffenések nagy vehemenciával fognak történni az eltolódás idején, az ez után következő összes hamu mérgeket fog szállítani. Ezért, ameddig az esők el nem mossák ezt - néhány hónapig a legjobb esetben is - az ivóvizet desztillálni kell. A talajvizek ettől hosszabb ideig is hordozhatják ezeket a mérgeket, attól függően, hogy ez milyen közel van a felszínhez; hogy milyenek a folyási mintázatok, stb. A tavakban és óceánokban felhígul a víz, míg a talajvíz pang. A halaknak úgyszintén van egy képességük, hogy kirekesszék az ólmot, bár más nehézfémeket, úgymint pl. higanyt ezek is elnyelnek. Ugyancsak, a víz megtartja a meleget, és bőségesen nő benne alga olyan helyeken, amelyeket szárazföldi növények nem viselnek el. Ezért, ezt a forrást fel kell kutatni, méghozzá alaposan fel kell kutatni, még az eltolódás előtt, mint igazi túlélési technikát.

A vadon élő állatoknak nehéz lesz, ahogy a mamutok kihalása is mutatja. A vadon élő állatok hozzászoktak a nehéz körülményekhez, és majdhogynem szakadatlanul vándorolnak az eltolódás után, és így általában fennmaradnak. Háziasított állatok szintén fennmaradnak tartóik elszántsága révén, akik belekapaszkodva maradnak a reménybe, hogy a korábbi életük vissza fog térni. A vadon élő állatokra való támaszkodás, a vadászat, kiábrándítónak fog bizonyulni, mivel a vadállatok rövid idő alatt megfogyatkoznak egészen az eredménytelenség szintjéig. A vadászok eleinte jóllaknak, azután éhen maradnak. A vegetációra leginkább a fényhiány hat ki, másodsorban pedig a vízbe fúlás. A buja esőerdők, melyeket a csodálatos Földetek támogat, hangot adnak a vegetáció szívósságának a túlélésben. Sok mag csak akkor csírázik ki, amikor a feltételek megfelelőek, így évtizedekkel később jelennek meg. Akik a termények felé kacsingatnak, azt fogják találni, hogy nem ez lesz a járandó út, a közvetlen Újidőben. Ahogy újra és újra elismételjük, a halászat egy jó forrása a fehérjéknek, ugyanígy a bogarak, mivel a növények a minimális része kell hogy legyenek az étrendeteknek. Az emberek ennek épp az ellenkezőjéhez vannak szokva. Így ez egy gondolkodásbeli módosítás. Egy csipetnyi saláta, egy magas C-vitamin tartalmú valami, de úgy használjátok ezt majdhogynem, mint egy díszítést!

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com