Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Hívás >
< 48 >
2000. január
-
longint

ZetaTalk: Egyenértékűi


Az emberekben gyakran zavartság van a Hívást illetően, mivel az életük oly sok szempontból kívülről van irányítva: megszabja a társadalom és a társadalomban élő sok ember, akik az irányítást elsőrendű jelentőségűnek gondolják. Az embernek társadalombiztosítási száma kell legyen, a gyerekei nyilvántartva az iskolában, stb., és számos béklyó van az életben, ahol az emberek nem szabadok vagy nem függetlenek a vezetés vagy a vezetés hálózatát alkotó sok-sok ember irányítása alól. Emberek gyakran azért vannak ezekben a vezető pozíciókban, mert irányításmániások, és rendkívül fontos számukra, hogy irányító helyzetben legyenek. Az ügyvitelt, a politikát választják, vagy olyan foglalkozásokat, mint az orvosi hivatás, vagy prédikátorok vagy tanárok lesznek, mert irányíthatnak másokat. Ez feleségeknél is látható, akik az irányítás egy hálóját szövik a férjük és gyerekeik köré, vagy igen attraktív nőknél, akik a szexet vagy a szépségüket mások irányítására használják fel. A példák vég nélküliek.

Emiatt, a 3. denzitású entitások zavarban vannak, amikor a Hívás koncepciójával szembesülnek. Azt jelenti ez, hogy ők egy tanár ajtaján kopogtattak és azt jelentették ki, hogy segítségre van szükségük a tanulmányaikban, majd azután kívülről vezényelik őket, félresöprik őket, vagy egy órarendet kapnak? Az emberek tudatában vannak a gondolatátvitelnek, melynek során valaki ugyanazon a hullámhosszon lehet, mint egy másik, és "telefonálni" fog, amikor egy barát vagy egy hozzátartozó bajban van. Ez a gondolatátvitel egy formája a Hívásnak, amiről az emberek fogalmat alkothatnak. Alapvetően, ők egy beszélgetésre hívják egy barátjukat vagy hozzátartozójukat, aki akkor "telefonál" nekik. Olykor a Hívásra való felkérés az emberi társadalomban testbeszéddel történik. Egy nő egy sajátságos módon lóbálja meg a karját, a sarkon álló rendőr pedig észreveszi ezt és a segítségére siet. Ez egy Hívás a rendőr számára. Az egyik módja a Hívás megértésének az, ha a kommunikáció egy olyan formájának tekintitek, mely kívül áll mindazokon a szokásokon, amiket az emberek értenek és normál esetben használnak. Ez egy érintkezésre és párbeszédre való felkérés, melynek során az ember kezdeményezi ezt az érintkezést, kívül az emberek által felfogott és megértett módszereken, mint pl. a szemtől-szembe való találkozás, a levélírás vagy a telefon felvétele.

Amikor az emberek leadják a Hívást egy olyan világban, melyet magasabb denzitásokból származó entitások látogatnak, ők egy beszélgetésre kérik fel ezeket az entitásokat. Ez túlmegy egy beszélgetésre való felkérésen. Az ember egy intervenciót, egy közbenjárást kér. Bár a látogató entitások nem avatkozhatnak közbe, az ember ezután kérheti, hogy az információkat juttassák el más emberekhez, akik talán éppen azt kérik, hogy valamiben ők maguk járhassanak közben, hogy ezzel másokat segítsenek. Ezek az emberek mindketten a Hívást adják, és minthogy a Hívást nem önös érdekeltségből, nem a személyes jólétükből kifolyólag, hanem másokkal való törődésből adják, mi mint másokat-szolgáló entitások válaszolunk e mindkét hívásra. Nekünk mindkettőről tudomásunk van, és nem túl nehéz a kettőt egyazon látogatás során összehoznunk, fizikailag egy helyre egy űrhajón, egy beszélgetésre.

Ez az egész megörökítődik a két ember tudatalattijában, akik talán egy bizonyos irányba indíttatva találják magukat, arcokat fürkészve egy tömegben, mondjuk, és kisvártatva úgy találják, hogy bár idegenek, mégis úgy beszélnek egymáshoz, mint rég-elveszett fivérek. Mindketten azt látják, hogy a másik ugyanazon a problémán törte a fejét, és hogy a másik rendelkezik egy megoldással, amit a másik keres. Ez úgy tűnhet, mint egy figyelemre méltó egybeesés, 'véletlen', ám ez egyáltalán nem véletlen. Több ember adta a Hívást, és több idegen látogató figyelt ezekre a hívásokra. Ez egy kérés információkra, egy megbeszélésre, egy személyes tanácskozásra vagy egy lehetőségre. Ez nem különbözik egy ajtón való kopogtatástól vagy egy levélírástól, kivéve, hogy ez az ember tudatos ismeretein kívül történik. Az embernek tudatalatti ismeretei is vannak, a lelke pedig kétségtelenül ismerős. A Hívás egyszerűen egy eltérőbb fajta kommunikáció más entitásokkal.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com