Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Átalakulás >
< 116 >
2002. február
-
longint

ZetaTalk: Szétválasztódás


Abban, hogy a 3. denzitású világ, melyben az ember jelenleg él, olyan, hogy nem tudnak könnyen orientáció szerint csoportosulni, másokat-szolgáló és önmagukat-szolgáló csoportokba, ez egy zavarodottsági pont ebben az átalakulási időszakban. Másokat-szolgáló egyéneknek egy csoportja, keresvén az elkülönülést, hamarosan meglátogatva fogja magát találni azok által, akik ki akarják őket használni. Önmagukat-szolgáló egyéneknek egy csoportja lesz az első, hogy egy ilyen gondolatra jusson, mivel ez ideális az ő gondolkodásmódjukhoz. A legtöbb másokat-szolgáló egyénnek családja és barátai vannak, akikkel összefonódik, akiknek vegyes orientációik vannak, eldöntetlenek. Akkor belépnek a törvény szabályai, a társadalmi szabályok, amelyek megkívánják ezeket a kapcsolatokat, hogy folytatódjanak. A kormányok nem szeretnék, hogy a csoportok izolálják magukat, és ezt egy nagy fenyegetésnek tekintik. Nézzetek a haragra, amivel az FBI betört az elszigetelt csoportok közé kb. egy évtizeddel ezelőtt, hogy lássátok, miként tekintenek erre. Ők minden polgárt a saját tulajdonuknak tekintenek, és ragaszkodnak hozzá, hogy az összefonódások, amelyek már gyerekkorától kezdve az egyén köré göngyölődnek, megmaradjanak. Az embernek iskolázottsága kell legyen, papírt kell szerezzen, munkát, adóznia kell, és utódokat kell produkálnia, akiket ugyanúgy irányítanak. Az őrület az abortusz körül is egy példa, hogy milyen messzire mehet el ez az irányítottság-érzet, és azoknak a hatalom-mániákusoknak a súlya.

Hogyan változik meg tehát ez, az eltolódás után, az Átalakulás során? Először is, az elszigetelődés és az elkülönülés a kormány irányítása alól automatikus lesz. A kormányok teljesen elveszítik a kontrollt, és az izolálódás lesz a norma - nem valami olyan, amit keresnének. Ezért, ez az egész arra fog korlátozódni, hogy egy kis csoport, vagy közösség, hogyan fog szeparálódni és polarizálódni. Gondoljatok a családotokra, hogy a családtagok vagy a munkatársak hogyan találnak magukkal összeférhető társakat, és tartanak arra, hogy őfeléjük migráljanak a szabadidejükben. Ha a kényszerek a család eltartására vagy a munkában való megjelenésre eltűnnének, ez növekvő mértékben bekövetkezne, és teljes idejűvé válna. Vannak az önmagukat-szolgálni gondolkodásúitok, akik elmennek fosztogatni és felkutatni a gyengéket. Ők ilyen módon eltávolítódnak az erősen másokat-szolgáló csoportokból, mivel ezek a csoportok arra hajlanak, hogy jól együttműködjenek egymással, és hogy megvédjék magukat. Akkor még ott vannak az eldöntetlenek, akik megmaradtak a másokat-szolgálókkal, vagy az önmagukat-szolgálni perifériáján csatangolnak. Egy másokat-szolgáló környezetben, igen komoly egyeztetés folyik, és elvárás van, hogy mindenki keményen fog dolgozni az általános jólét érdekében. Az eldöntetlenek ezt kegyetlennek találják, nem viccesnek, és az első adódó lehetőségre leválnak, és a saját útjukon indulnak el. Tehát, ha boldogulnak, akkor a saját közösségeiket alapítják meg, vagy ha nem boldogulnak, kihalnak.

Nagy kiterjedésben, a mindennapos élet, amely az embernek van ma, civilizált országokban, nem fog létezni. Betegségek, járványok és balesetek, gyorsan fognak lesújtani, és tizedelik a túlélőket. Így, a másokat-szolgáló közösségek egyre inkább a túlélőknek fogják magukat találni a túlélők között is. Amikor ez megtörténik, kapcsolatban fogják találni magukat egymással élő hibridek és emberek high-tech közösségeivel. Ezen a ponton - ha nem korábban, váratlan segítséget nyújtva - úgy fogják találni, hogy az életük feljavult. Tehát, hogy elképzelhessétek ezt a polarizációt, ezt az orientáció szerinti szétválasztódást, vegyétek el a törvény szabályait, a társadalom elvárásait, és vetítsétek előre a természetes trendeket, amelyeket ma láttok az emberek között.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com