Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 89 >
1997. június
2002. december
ChiefSimi és longint

ZetaTalk: Egyértelmű jelek


A Föld magjában végbemenő növekvő aktivitás végül olyan formákban fog megnyilvánulni, amiket nehéz lesz kimagyarázni. A kiszámíthatatlan időjárásra továbbra is a globális felmelegedést fogják bizonygatni, a légkör felmelegedésének eredményeként, örvényléseket előidézve a felső atmoszférában. Az erőszakos hullámtevékenységet, amely nagy óceánjáró hajókat áraszt el, és az összecsapódó levegőből származó mennydörgéseket, amelyeket vízalatti lemezmozgások okoznak, a földrengés aktivitásokkal fogják egy kalap alá venni. A földrengések növekvő előfordulását egy periodikus ciklusként fogják magyarázni, ősi legendákkal támasztva alá a ciklus teóriát, vagy a kifinomultabb híradó gépezetekkel magyarázzák majd, arra utalva, hogy a rengéseket a múltban nem jelezték. A metán gáz kitörések okozta drámai fényfelvillanásokat, ahogy a metán gáz kiszabadul a mozgó lemezek alatti csapdában tartott üregekből, villámlásokként fogják félremagyarázni. A növekvő mágneses diffúzió a napfolt tevékenységre lesz kenve, mert az átlagember számára ezek közül egyik sem azonnal mérhető, így a történet nem lesz gyakran megkérdőjelezve.

A 12. bolygó áthaladása előtti hónapok alatt, majdnem teljes lesz a vételi zavar a tévé- és rádióadásokban, hacsak azok nem valamiféle kábellel lesznek kisegítve. A celluláris telefonok használhatatlanokká válnak, és ezek bizonyos városokban való népszerűségének köszönhetően mindezt nem fogják könnyedén viselni. A nagy távolságú telefonhívások fenntartása, amelyek minden esetben műholdakat használnak fel, hogy egyes pontok között átpattanjanak, szintén lehetetlenné fog válni. Megkérik majd a világ kormányait, hogy magyarázzák meg mindezt, ők pedig előretolják a vörös képű tudósaikat az ostoba magyarázataikkal. Kétség nem fér hozzá, hogy a napfolt aktivitást fogják okolni, és azok a tudósok, akik rámutatnak a magyarázatok elégtelenségére, igen rossz bánásmódban fognak részesülni. Ha a napfoltok, vagy a naptól érkező mágneses viharok lennének az ok, akkor a műholdas távközlés és különösen a celluláris telefon átvitel vissza kellene, hogy térjen a normális kerékvágásba a Föld sötét oldalán, a Nap elől eltakarva. Miután ekkor kevés idő lesz már hátra az eltolódásig, a kormányok külföldi mentségeket fognak felkínálni, tudva, hogy már soha nem lesznek felelőségre vonva.

Megjegyzés: az alábbi hozzáadva a 2002. november 16-i élő ZetaTalk IRC chat alapján

Viharok
Az utóbbi időben, az elmúlt pár hónap során, szokatlanul heves viharok sújtották az Egyesült Királyságot, a vártnál erősebb szelek. Ugyancsak, az Egyesült Államokban, mely ugyanúgy az északi féltekén fekszik, rendellenes hidegeket követtek olyan meleg hőmérsékletek, hogy mindenki rövidujjúban ment ki még északon is, jóllehet szakmailag tél volt. Ez egy sor tornádót hoz létre végigbőgve Amerikán, egy déltől északig terjedő sávban, szezonján kívül és még szezonjában is extrémeket. Az utolsó néhány hónaphoz érve az eltolódás előtt, az időjárás nemcsak, hogy folytatódni fog olyannak, mint amilyen az utóbbi pár évben volt, évszakra nem jellemző hőmérsékletekkel és a meteorológusok számára rejtélyes aszályokkal és árvizekkel. Még inkább ilyen lesz, még szélsőségesebb, még inkább évszakhoz nem illő, még erőszakosabb. Azt is mondtuk, hogy az időjárás, és a hurrikánok, nem válnak erőszakosabbá attól, amiket az ember a múltban tapasztalt. Ez egy fékező mechanizmusnak köszönhető, amit az atmoszféra saját magára kivet: légtömegek csak akkor képesek olyan gyorsan mozogni, amikor más légtömegeknek nyomódnak, és ilyesmi. Mindamellett, ez nem jelenti azt, hogy ha csak bizonyos évszakokban számítasz tornádókra, akkor azok nem fognak évszakon kívül jönni, vagy tornádókat eddig még nem tapasztalt országokban. Ez nem jelenti azt, hogy hurrikánok nem fognak hirtelen keletkezni, semmint nyomukon haladva tengereken át és kiszámíthatóan. Ez nem jelenti azt, hogy hóviharok nem fognak többlábnyi havat szórni ott, ahol hó soha nem esett, vagy hogy azok a térségek, melyek a hóban bíznak a téli turista szezonjuk végett, nem a tavaszi virágokat fogják e helyett megtalálni.
 
Árhullámok
Így, viharokkal úgymint hurrikánokkal együtt járó árhullámokra lehet számítani partvonalak mentén. Vihari hullámzást, melynek során a normálistól több lábbal magasabb víz hullámzik be a szárazföld belsejébe, lehet majd tapasztalni, anélkül is, hogy akár a hurrikánt ismernék a területen. A hurrikán - gyorsan képződve, és ugyanilyen gyorsan szétoszolva - az egyetlen jegyét előfordulhat, hogy ilyen módon hagyja ott. Ugyanígy, ha egy vihari hullámzás fejlődött ki kinn a tengeren, a víz a környező területeken lehet, hogy veszít a szintjéből, ideiglenesen. Számítsatok a váratlanra, fokozottan, ahogy az eltolódás közeledik. Az emelkedő tengerszint hírek volt akkor, amikor először megfigyelték, de egy-kettőre leplezési módba került aztán. A tengerek emelkednek, a sarkok olvadnak, és csendes-óceáni szigetek tűnnek a víz alá. Fog-e ez a trend folytatódni, és mennyire lesznek a part menti városok érintve? Akár még anélkül is, hogy viharhullámok sújtanának egy tengerparti várost, ezek alkalmanként elárasztódnak egy bizonyos mértékig az eltolódás előtt is. Ezt először akkor veszik észre, amikor a csatornákon feljön a trutyi, majd pedig amikor strandok eltűnnek. Aztán amikor a normális dagály és hullámtevékenység egyszerűen hazavágja a partvonal menti házakat. Nedvesföldek a partvonal mentén sóssá válnak, majd követik őket a belső öblök. Avégett, hogy fokozódó földrengések letörnek nagyvárosokat, földmozgások ledöntenek nagyvárosokat, ezekben az időkben, ez aligha lesz a legnagyobb gond.
 
Durranások és felvillanások
A durranások és felvillanások már több éve növekvőben vannak, a sajtóba jutván már jó pár évvel ezelőtt. A durranások, ahogy akkoriban elmagyaráztuk, a föld felpúpozódásának következménye, hogy így egy légnyomás-csökkenés tapasztalható az egyik helyen, és egy beözönlés erre a helyre az oldalakról. Ez az, ami villámcsapásokat okoz, amikor is villámlás szuper-hevült levegőt hoz létre, egy ideiglenes űrt, a levegő pedig az oldalakról összecsap egy csattanással. Ezek a felpúpozódó föld-szindrómák tapasztalhatók szárazföldön, vagy vízen, de a kiváltójuk ugyanaz. A felvillanások elszökő metán, mely medencékben fekszik mindenütt, csapdába esett bomló anyagból származva korábbi póluseltolódásokból. Ez felsziszeg, meggyullad ilyen vagy olyan okból, és egy fényfelvillanást okoz. Minekutána a földmozgások most fokozódnak, azonnalibbak, erőszakosabbak, mint korábbi években, a durranásokra és felvillanásokra szintén fokozottabban lehet számítani. Tunguzka egy kivétel volt, mivel Szibéria tundrája buja volt azelőtt, hogy megfagyott volna, és így egy nagy terjedelmű bomló füves legelő került csapdába. Számíthattok rá, a jövőben, hogy az Amazonas befagyott folyómedre megenged majd magának ilyenfajta robbanásokat.
All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com