Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 161 >
2002. szeptember
2002. december
longint

ZetaTalk: A mag
Megjegyzés: a 2002. augusztus 17-i élő ZetaTalk IRC chat alatt íródott.


Nemrégi filmkibocsátásoknak az USA-ban egy tisztán megkülönböztethető üzenetük volt, mely nem veszett el azok számára, akik a trendeket éles szemmel figyelik. Nem úgy, mint egy évtizeddel ezelőtt, amikor westernek, románcok, zsaruk és rablók, és külső és belső űrben játszódó sci-fi dominálták a filmvásznat, az új kibocsátások az elmúlt évtizedben egy új tömböt képeznek.

És mit jelent mindez? Világosan azt, hogy az emberiségnek, legalábbis az USA-ban, ahol a mozikibocsátások igen biztosan kapnak médiavisszhangot, tudat alatt adjusztálnia kell az ilyen kifejezésekhez és koncepciókhoz. Hát nincs eltitkolás? És nem ütközik ez a címlapok nyomulásával, ahol nem történik efféle lehetőségek említése? Ahogy már említettük, az elit, a hatalmon lévők, nem feltétlenül vannak egy véleményen. Egyesek minden említést kívül akarnak tartani a hírekből, semmi következtetést nem akarnak, hogy a nyilvánosság úgy higgye, hogy az ő időjárási, termény-, ill. földrengési problémái lokálisak, nem pedig globálisak. Ezt a megközelítést veszi a Bush-kormányzat is, minden póluseltolódási játékot a Szülőföld Biztonságába temetve. Ám mások, akik nem állnak a Bush-kabinet elnyomó uralma alatt, másképpen gondolkodnak, és értekezések nélkül járnak el. A média nem áll abszolút mértékben irányítás alatt, a látszat ellenére, sem az új filmek készítései.

Ki állhat vajon a Bush-kormányzat és közeli szövetségeseinek ellentétes oldalán? A vagyonosak legtöbbje, az elit legtöbbje más országokban, akik gyanítják vagy tudnak az eljövő változásokról, az amerikai hadsereg legtöbbje és így a legtöbben azt akarják, hogy a lakosság tudjon róla, legalább elméletben, és készüljön fel rá. Mit kell a legutóbbi filmnek, A magnak, és a korábbi filmeknek közvetíteniük? Hogy ezek a dolgok, ezek az események, megtörténhetnek, hogy a hatalmak a sarkában vannak, hogy megoldják ezeket, hogy sok ember meghal, hogy az elit, a kormányzat, gondoskodik és próbálkozik. Más szavakkal, ne kívánj tökéletességet, ne kívánd, hogy megmentsenek, ne kívánj többet a kormányodtól vagy a vigyázóidtól, mint amennyi elvárható, mivel ők csak emberek, és ők maguk is elárasztódnak. Észre fogjátok venni, hogy az összes ilyen filmnek van egy feloldódása, egy happyendje, míg a póluseltolódásnak nem lesz, és ebben rejlik a legnagyobb kitaláció. Plusz, a hatalmon lévők higgadtak maradnak, egymással értekeznek, elmondják a nyilvánosságnak az igazságot sajtóközleményekben, és működnek. Igazából - mint ahogy a legutóbbi gyilkosság-kiütés az észak-Carolinai Fort Bragban, is felfedte -, akiktől azt várnák, hogy higgadtak és szuper-emberek legyenek stresszhelyzetben, nem működnek. A mi tanácsunk az efféle mozik nézéséhez az, hogy szórakozzatok, de ne hagyjátok magatokat félrevezetni.

Megjegyzés: az alábbi hozzáadva a 2002. december 14-i élő ZetaTalk IRC chat alapján

A mag, ahogy elmondtuk, egy újabb film a nyilvánosság figyelmének indirekt ráirányítására a földi változásokra, melyek hamarosan elemésztik. A korábbi, szintén ebbe a körbe tartozó filmekhez hasonlóan (Postman, Volcano, Deep Impact), ez is egy szinte leplezetlen formában ábrázolja a póluseltolódási jelenséget. Ami a késlekedést okozza, az a valós növekedés a földrengésekben, és a tagadhatatlan lefényképezése a befelé tartó X-bolygónak pont ott, ahol mondtuk, hogy az megfigyelhető lesz. Kissé közel jár már ahhoz, semhogy nyugodtnak lehessen maradni, és kétszer is megfontolandó, hogy vajon bölcs dolog-e bemutatni a Magot a mozikban.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com