Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 13 >
1995 júliusa előtt
-
longint

ZetaTalk: Az újjászületés magjai


Azzal kapcsolatban, hogy miért kell az embereknek törődniük az ökológiával, amikor egy ítéletnapi szkenárió közeleg. Az embernek el kell töprengenie azon, hogy mi fog történni, amikor az emberek figyelembe veszik a közeledő üstököst. Folytassák a gyűjtögetést, rendszeresen, a nehezebb időkre? A nyugdíjas korukra? Vagy készpénzre váltsák a megtakarításaikat, és élvezzék ki, amíg lehetséges? Sok embernek egy kis kifogás is elég arra, hogy egy ilyen partit tartsanak. Ez a filozófia átvihető a Föld forrásaira, az esőerdőire és a nedves földjeire, ahol az újjászületés magjai rejlenek. Ezek a földek valakinek a birtokát képezik. Ezek, úgyszólván, készpénzek a bankban. Túl a bulizási vágyon, ott a mindennapos szükségek kielégítésének vágya. A Föld időjárási szétesést fog tapasztalni, amikor is az árvízszerű felhőszakadások és az aszályok fokozódni fognak. A terménykiesés durva lesz, különösen az üstökös évéhez érve. Látva az éhező népességet, melyik kormány lenne, amelyik ne próbálná meg félrehányni az összes ökológiai aggodalmát?

Mik lennének ennek a káros utóhatásai? Csak a történelemre kell nézni, a kihalt mamutokra, például. Ez a hatalmas és jó erőben lévő állat sok kontinenst bebarangolt, nagy számban, ám egyetlen kataklizma során kipusztult. Csak egyetlen párzó pár kell a csorda újrakezdéséhez, mégis elvesztek. Minden kataklizmakor számos faj elveszik, mindörökre. Ez nem az élővilág feláldozásának dolga az emberiség számára, mivel ők nincsenek versengésben. Ők valójában testvérek, a túlélési vágyban. Az emberiség nem élhet egy egészséges Föld nélkül. Ez az ágy, melyben az emberiség fekszik. Semmi előny nem származik az esőerdők elpusztításából, hogy az emberiséget etessék. Az esőerdőktől felszabadított szántóföldek nem fognak jó termést hozni a kataklizmákat megelőző hónapok és évek során. Sem a feltöltött nedvesföldek. És milyen lehetséges előny származhat mérgeknek a folyókba és földekre öntözéséből, a szennyezés formájában?

Akik az ökológiai gondok felrúgása által meg lesznek mentve, azok nem a szükségben lévő emberiség. Akik az ökológiai gondok felrúgása által meg lesznek mentve, azok a hatalmasak és nyugodt lelkiismeretűek, akik az utolsók lesznek, akiknek éhezniük kell, amikor az élelem szűkös lesz. A törekvések a szennyezési szabályozókkal, a Zöld mozgalom, jelenleg egy feltartóztató akció. A Föld meg fogja újítani önmagát, a jelenleg védett élet enklávéiból. Ezek magtárak, nemcsak növények magvai, hanem különféle állatok - halak, madarak, hüllők és emlősök magjai is. A jelen és a kataklizmák ideje között, a Föld életének magtárai veszélybe kerülnek, és ez az, amit a szennyezési szabályozók törekvései védelmeznek.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com