Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 118 >
2000. február
-
ChiefSimi és longint

ZetaTalk: Pontosság


Nehéz pontosnak lenni ezekben az ügyekben, mivel minden mozgásban van, és minden hatással van a pontos végkifejletre. Ez hasonló a part felé közeledő hurrikánhoz, ahol meg lehet állapítani a hurrikán haladásának irányát és a szél sebességét, de vannak bizonytalanságok, hogy egy gát be fog-e szakadni, vagy hogy egy vízi jármű éppen a kikötőbe befelé vagy a kikötőből kifelé haladva, útjába esik-e a hurrikánnak. Ilyen események alapján egy város biztonságos lehet vagy akár pusztulás is várhat rá. Ami a póluseltolódás esetében mozgásban van, az:

  1. A 12. bolygó, mely ki fog tartani a már kiszámított pályája mellett, mivel az ebben szerepet játszó tényezők a csillagászaton alapszanak, és nincsenek változásnak kitéve.

  2. A Föld aktuális helyzete, amely kissé változó lehet abban, hogy a Föld melyik része fog a 12. bolygó felé nézni. Bár ez az Atlanti-hasadék lesz, a megállás pontos pontja a forgás sebességétől függ, amint a megálláshoz közeledik, ez a sebesség pedig a magban lévő örvénylés függvénye, hogy a mag mely részei lesznek közel vagy messze az Atlanti-hasadékhoz képest, ahogy a megállás pillanata közeledik.

  3. Maga az elcsúszás, amely egy meghatározhatatlan pillanatban fog megkezdődni, annak köszönhetően, hogy nem ismert, hogy az Atlanti-hasadéknak pontosan melyik része fog a 12. bolygóval szembenézni. Az eltolódás ezért, lehet, hogy egy kicsivel hamarabb vagy egy kicsivel később kezdődik meg, a mágnesesség erőssége alapján a közeledő 12-ikkel szembenéző Föld felszínén.

  4. Az elcsúszás megállása, amely az eltolódás sebességének megfelelően fog változni. Ez erőteljes lesz vagy enyhébb, a mágneses befolyások függvényében, de nemcsak aszerint, hogy a Föld melyik része lesz szemben a 12. bolygóval, amint az közel ér, hanem aszerint is, hogy az örvénylő magban mely mágneses összetevők kerülnek szembe a 12. bolygóval, vagy el attól, messze.

Ezért az új Északi- és Déli-sark pontos helyzetét nehéz hajszálpontosan megjelölni, de a közelítő elhelyezkedésük megbecsülhető.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com