Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 07 >
1995 júliusa előtt
-
longint

ZetaTalk: Kormányzati összeomlás


Vegyétek figyelembe, mi alkotja a kormányt az Egyesült Államokban, melyet mi egy példaként fogunk használni, mivel ez csakugyan a legerősebb kormányzat, valamint az első és legfőbb demokrácia. Ez a kormány, a nép általi és a népért való, választások révén alakult meg. A választásokat még a legjobb időkben is nehéz kivitelezni. A részvétel gyakran alacsony. A szavazatokat többször is újra kell számolni a pontosság kedvéért, és számítógépek és önkéntesek készséges kezei segédkeznek ebben a folyamatban. Aztán pedig választás előtti kiadványok vannak a jelöltekről és a nézeteikről, viták és más felvilágosító tevékenységek.

Hogyan zajlana le mindez egy olyan világban, amely keresztülment egy olyan kataklizmán, mint amilyet mi leírtunk? A villanyáram megléte egyenetlen lesz. A híradástechnika/távközlés általánosságban vissza fog térni ahhoz, amilyen a múlt században volt, betűvel vagy futárral. A törvényhozás/országgyűlés működését még megyei szinten is nehéz lenne fenntartani, még kevésbé az állami vagy szövetségi szinten. Adjátok hozzá ehhez a körülményt, hogy a földrajz meg fog változni. Néhány földrész eltűnik, mások kiemelkednek a tengerekből. A pólusok más részein fognak beállni a világnak. Mi az észak? Mi a dél? A korábban rajzolt térképek használhatatlanok lesznek. Hogyan lehetnek a szavazóbiztosok biztosak benne, hogy kinek kell szavazni, amikor a túlélők vándorolni fognak, egy jobb megélhetést keresve jobban, mint akármi mást.

Nem egy olyan világot írunk be, ahol a fennálló kormányzatnak nagy az esélye munkája folytatására, mint ahogy azelőtt tette. Egy olyan világot írunk le, ahol a kormányzás új formái fognak megjelenni. A típus az emberek csoportjának természetétől függ majd. Ahogy részleteztük, egy növekvő szeparációja lesz a másokat-szolgálóknak és az önmagukat-szolgálóknak. A másokat-szolgálni felé orientált csoportoknak nem lesz szükségük ugyanazokra a szabályzókra, mint amelyek ma szükségesek. A probléma helyett, hogy a polgárok lopnak egymástól és csak a törvény szigora tartja őket kordában, ezek az új közösségek osztozni fognak. Az előzékenység lesz a szabály, semmint a törvény uralma. Az egyre inkább az önmagukat-szolgálni irányultaknak, semmilyen törvény vagy rendőrségi testület nem lenne képes féken tartani az önző cselekményeket. Ott, a törvény uralmát kiszorítja a helyéről az erősebb uralma.

Hogyan fogják fogadni a kormányok az ilyen kiszorítást? Megpróbálnak majd adókat szedni, együttműködést elrendelni, engedelmességet követelni? Néhány magányos egyén megkísérli majd ezt tenni, talán kis bandákban, de ahol nincs élelem, és a polgárság lényegében hajléktalan, ott ezek a kísérletek vissza fognak ütni az úgynevezett nép akaratát képviselőkre. Hol van a kormányzati segítség? Mit tervez a kormány a polgárságáért tenni? Ha egyszer a kormány bebiztosította a lakosság számára, nehogy riasztva legyen a közeledő üstökös híréről, miért kellene akkor a lakosságnak most bármennyi figyelmet is szentelnie az úgynevezett kormányzat részére? Bármiféle kísérlet az állami vagy szövetségi szintű kormányzat folytatására minden valószínűség szerint rövid életű lesz. A helyi szinten, lehet hogy lesz némi folytatás, a helyi kormányzat alkalmasságával összhangban. A vezetést ki kell majd érdemelni.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com