Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Világok >
< 54 >
1996. június
-
longint

ZetaTalk: Társadalmi formák


Bármely másokat-szolgálni orientációban lévő csoportban vannak vezetők és követők, mivel nagy számú okból kifolyólag nem rendelkezhet két egyén egyforma képességekkel bármely adott időpontban. Valaki lehet vezető valamely esetben, de csak követő egy másikban. Előfordulhat, hogy valaki követőnek tűnik, de a tanácsai és támogatása alapján valójában csendes vezető.

Ezek a szituációk mind ismerősek az embereknek, akik tudják, hogy a címek félrevezetők lehetnek és a kapcsolatok összetettek. De az emberek hozzászoktak ezekhez a címek után második helyet elfoglaló finom megkülönböztetőkhöz is, hiszen címek és a címekkel járó felelősségek és hatalom nélkül honnan tudhatná egy idegen, hogy mihez tartsa magát? Adott egy mindennapos szituáció, ahol a vízvezeték főnyomócső eltört: hogyan lehetne ezt kezelni, ha nem lehetne felhívni a városi vízműveket, és szükség esetén beszélgetést kérni a főellenőrrel? A másokat-szolgálni csoportokban a 4. denzitásban, vagy afölött, telepátia vagy lélék-lélek párbeszéd veszi át a szerepét annak, amit az emberek az egyetlen lehetőségnek látnak a személy elérésére, aki a törött vízvezeték csövekért felelős. Egy telefonkönyv nélkül, egy cím, egy név, egy szervezeti diagram nélkül - az emberek nem tudnák, kihez kell fordulni.

Másokat-szolgálni csoportokban, ahová az egyén önként jelentkezett, a többiek pedig felajánlották a támogatásukat, mindannyian tudják, kihez kell fordulni, és, valójában, nincs szükség arra, hogy felvegyék a telefont. Ezért a címek vagy egy formális társadalmi struktúra nemcsak hogy szükségtelenek, de meg is bénítanák a változó körülményekhez való alkalmazkodás szabad áramlását. Ezért mi nélkülözzük ezeket.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com