Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Világok >
< 14 >
1995 júliusa előtt
-
longint

zetas ZetaTalk: Zéta típusok


A követünk, Nancy, le fogja írni a zéta fajtákat, amelyekkel találkozott. Ő csak kevéssel találkozott, mivel a zétáknak számos formája létezik. A változatok a különböző bolygókból adódnak, amelyeken elterjedtünk a formánk élete során. Minden egyes bolygó belejátszik a genetikai szerkezetbe, serkentve bizonyos gének megjelenését és bizonyítva felsőbbségüket a túlélésben és a hosszú élettartamban. Eképpen, a létforma fokozatosan alkalmazkodik a környezethez, amelyben benne találja magát. A számok eltérnének, de ennek a diskurzusnak a kedvéért, azt mondjuk, hogy a változatok száma, amely az emberek számára látható módon észrevehető lenne, az 127.

Nancy felidézése

Kicsi sovány zéta
Ezeknek a zétáknak a Whitley Strieber Communion c. könyvének borítóján szereplő arcuk van az ezzel együtt járó vékony testtel és végtagokkal. Úgy 4 láb (120 cm) magasak, egy villanyoszlopnál nem vastagabb testtel és egy seprűnyélnél nem vastagabb karokkal. A testük és a karjuk egyenes, nem mutatva izomkidomborodásokat, a mellkasuk pedig nem mozog ki és be a légzéskor. Egy bézs színű tapadós ruházatot viselnek, amely a fejüket is befedi. Egy kuncogó hangot adnak ki, amikor izgatottak, egymáshoz beszélnek, ami úgy hangzik, mint egy sereg kismadár. Úgy néznek ki, mint lóti-futik a nagyobb zétákhoz képest, részfeladatokat és megbízásokat végezve. Mindamellett, ők is kommunikálnak telepatikusan, és szeretők és kedvesek. A leggyakrabban hármas csoportokban, vagy ennek többszöröseiben jelennek meg.
 
Magas sovány zéta
Ezek a zéták hasonlóak a kicsi sovány zétához, de ők kb. 6 láb (180 cm) magasak. Egy szürke tapadós ruházatot viselnek. Nem adnak ki hangokat. Ők tervezők és értekezők inkább, mint lóti-futik, komolynak és szakszerűnek tűnnek, és elég szigorúak lehetnek. Nagy gonddal vesznek kézbe problémákat. Megoldásokat akarnak megvitatni inkább, mint pusztán szimpátiát felajánlani. Láttam az arcukat a tapadós ruházat nélkül, és csodálatos. Egy kis orruk van, akkora, mint a kisujjam, ami teljesen egyenes, és magas arccsontjuk van beesett arccal. A homloklebenyük enyhén kidudorodik az arc síkjából. A koponyájuk világosabb, mint az arcuk, majdnem fehér, míg az arcuk, a törzsük és a végtagjaik ugyanolyan szürke színű, mint a tapadós ruhájuk, amit viselnek.
 
Egyszer láttam a kezüket és a karjukat a tapadós ruha nélkül. Az ujjaik a mutatóujjtól gyorsan kisebbednek, a kisujj méretében kevesebb, mint fele a mutatóujjnak. A hüvelykujj a tenyér közepéből látszik jönni inkább, mint oldalról, és én ezt inkább éreztem, mint láttam. Az ujjak között valamiféle hártya van. Az ujjaik hosszúak, így egy kézfogáskor az ujjak vége az alkart érinti. Vastag, hosszú körmeik vannak. A bőrük ráncosodik, mint nekünk. A karon, amelyet közelről láttam, borsónyi zöld pettyek voltak a külsején, mint ahogy a mi karunk is pettyes lesz, ha napnak van kitéve.
 
Sütőtök fejű zéta
Ezek a zéták hasonlóak a kicsi meg a magas zétákhoz testalkat és a végtagok szempontjából, de a fejük kerek, mint egy sütőtök, a szemük pedig kisebb, akkora, mint a mi szemünk, és kerek, bár fekete, mint a többi zétáé. Elég magasak ahhoz, hogy előre kelljen hajolniuk, amikor áthaladnak az ajtónyíláson, ha egy szobába belépnek, de bent a szobában egyenesen állhatnak. Ők a többi zéta rokona, az ő szavaikkal "Mi is olyanok vagyunk, mint ők." Úgy tűnik, ők súlyos tervezési és értekezési ügyekkel foglalkoznak, amíg a többi zéta meglévő célkitűzéseket hajtott végre, mint amilyen a hibrid-program. Ők még elvontabb és kreatívabb módon képesek gondolkodni, mint a többi zéta. Azt mondták nekem, hogy az ő agy-feleik kommunikálnak egymással, mint a mieink, míg a többi zétának ebből kevesebb van.
 
A sütőtök fejekkel csak nemrég találkoztam, 1993-tól kezdődően. Lehetőséget kaptam, hogy kérdéseket tegyek fel a zéta fiziológiával kapcsolatban. Lélegeznek, de a tüdejük úgy működik, mint a fújtatómű, az egyik tüdő kifújja a levegőt, amíg a másik beszívja, ezért nincs jele a légzésnek. Az emésztőrendszerük minimális. A bőrükön keresztül abszorbeálnak. Az enzimeket, amelyekre szükségük van, maguk állítják elő, ez egy standard utazócsomag, ahogy mondták. Vannak nemi szerveik, de nem tudom, hogy használják-e őket. A sütőtök fejű megmutatta nekem az övét, amikor erre kértem. A pénisze ott kunkorodott a lábai között, nem himbálódzott, *and came rapidly to a point. Egy telepatikus magyarázat a női nemi szervekről egy széles vaginát mutatott. A zéták nem alszanak.
 
Vízi zéta
Ezek a zéták hasonlóak a többi zétához a testük és a végtagjaik méretében, de sok más különbségük van. Képesek élni a vízen kívül és a vízben is, de ennek egyedüli jelei a finom uszonyok a csípőjük és a combjuk oldalán. A lábujjaik és a kezük ujjai tömpébbeknek látszanak, mint a többi zétáé. A fejük áramvonalas, nem kerek. A szemeik rövid kidudorodások végénél vannak, és nem feketék. Nagy mélyedések vannak, hogy a víz átfolyhasson a szemöldökükön és az arcukon. A fejük alapjában nagyon dudoros kinézetű. A vízi zéta, akivel találkoztam, az egyik legmelegebb zéta személyiség volt, egy nagyon kedves lélek. Ők láthatólag esznek, megemlítették, hogy a garnélarák hasonló az ő természetes étrendjükhöz. Láthatólag nem tudják ellátni a más zétákra bízott összes feladatot, mert egy szálon gondolkodnak vagy ilyesmi, és érzékenyek a napfényre.

Nancy felidézésének vége

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com