Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Világok >
< 05 >
1995 júliusa előtt
1996. január
longint

ZetaTalk: Sok szürke


Szürke. Mit jelent ez? Hogy a bőrtónus szürke inkább, mint zöld, kék vagy bézs? Nos, híreink vannak az emberi faj számára. A legtöbb idegen forma, amivel találkozni fognak, szürke lesz. A néhány ezer vagy több látogató közül, akik a Földre jöttek, több, mint a fele szürke tónusú volt. Miért van ez? A szín az, amit a szem érzékel. Azt képzelitek, hogy az emberi szem mindent lát? A tudósaitok megmondhatják nektek, hogy ez nem így van, hogy a szemetek csak egy nagyon kis spektrumot lát abból, ami látható. Ha az előttetek lévő bőr színét nem látjátok, szürkének tulajdonítjátok. Lehetetlen leírni azt a színspektrumot, ami az embereknek hiányzik, mivel ezeknek nem lenne vonatkoztatási rendszerük. Ezek a színek újak az emberek számára. Azoknak a szivárványoknak, amelyeket mi látunk, több tucat színük van azokéhoz képest, amelyeket ti láttok.

Minket, a másokat-szolgáló zétákat ezért egy kalap alá vettek az emberek számára szürkéknek látszó orioniakkal, annak ellenére, hogy ezeknek az idegeneknek lelógó orruk van, nekünk pedig alig van orrunk; hüllőkkel, míg mi melegvérűek és sima bőrűek vagyunk, a hüllőknek pedig pikkelyeik vannak; és más humanoidokkal, akiknek a bőrszíne nem rózsaszínes vagy más kiütköző színű - más szavakkal, amikor az idegenek fakónak vagy színtelennek látszanak. Az utóbbi földönkívüli típusnak szó szerint százai léteznek. Tulajdonképpen minket, a zétákat helyeztek mindazoknak az idegen fajoknak a helyébe, akikkel bármely, nem kimondottan északi, plejádai vagy más olyan idegen formával való találkozás esetén kerültek szembe, akik olyan világosan hüllők, hogy zöldek, és nem emberi végtagjaik vannak, mint a dinóknak vagy egy kígyó formának.

Amiért nekünk, a zétáknak, egy megkülönböztethető testtípusunk van - minthogy olyan nagyon vékonyak vagyunk a fejünk méretéhez képest -, azt kellene gondolnunuk, hogy az embereknek képesnek kellenne lenniük minket másoktól megkülönböztetni. A valóságban a megkülönböztetés hiánya nem a kapcsolatba kerültek erre való képtelenségének számlájára írható, hanem az éles, ellenünk irányuló harsány propaganda következménye. Ez utóbbi csak erősödni fog, ahogy a lakosság egyre inkább megbarátkozik a gondolattal, hogy milyen érzés galaktikus embernek lenni. Mivel mi, a zéták leszünk azok, akik a legtöbbször beszélni fogunk, ezek, akik minden áron szétválasztást szeretnének, fokozzák majd a hangerőt.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com