Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Látogatások >
< 19 >
1995. augusztus
1995. szeptember
longint

ZetaTalk: Kilép a testéből


Testen kívüli élmények (Out-Of-Body Experiences - OOBE) történhetnek bármikor, amikor egy entitás, vagy szellem, inkarnált, tekintet nélkül a denzitásra. Igaz az, hogy a legtöbb 3. denzitású inkarnáció az elejétől a végéig anélkül folyik le, hogy testen kívüli élményben lenne része, és - másrészről - igaz az is, hogy ritka egy 4. denzitású inkarnációra nézve, hogy ne legyen egy testen kívüli élménye, de ez az entitás relatív tudatosságának köszönhető, nem a denzitásnak.

Néhány kontakta arról számolt be, hogy a testén kívül helyezték látogatások során, mintha egy passzív résztvevő lett volna, ám a testén kívülre menés mindig a kontakta döntése. Miért a növekedés a testen kívüli esetekben, akkor, a látogatások során? Annak ténye, hogy testen kívüli élmény egyáltalán előfordul látogatások során, a látogatás traumatikus természetéről tesz tanúbizonyságot. Az emberek nagy traumák asszociációin beül tapasztalnak testen kívüli élményeket, amikor a halál közelében vannak vagy súlyosan sérültek. Míg a látogatás nem tesz kárt az idegen életformákkal első ízben összetalálkozó és olyan koncepciókkal, mint a levitáció, valóságos szinten először szembesülő emberekben, addig ez megdöbbentő. Több kontakta emlékezik vissza olyasmire, amint látja magát egy asztalon feküdni, mialatt egy orvosi procedúra vagy vizsgálat zajlik le, láthatólag testén kívül e szorongás idején. Vajon ez egy szándékos használata az OOBE-nak, egyfajta anesztéziaként*? Nem, mivel a testen kívüli manővereket mindig az ember indítja el. Mindamellett, inkább a riadalom végett a körülmények furcsasága folytán, sok kapcsolattartó valóban kilép a testéből fizikai procedúrák során. Ha mély bénultságban vannak - ami egy gyakran használt anesztéziai módszer általunk és mások által, akik a kontaktáik jólétéért és kényelméért aggódnak - akkor a fizikai testük mozdulatlan. Mindazonáltal, a szellem, a szobában máshol, megfigyel.

Mihelyst egyszer járt a testén kívül, az emberi testbe inkarnált entitás bölcs, és nemritkán ármánykodik. Hogyan csináltam ezt? A testen kívüliség mindenféle lehetőségeket kínál. Pillanat alatti utazást, falakon keresztül, és láthatatlanságot. Az OOBE kezdeményezéséhez értő emberek ezt gyakran információk gyűjtéséhez használják, hogy rápillantsanak egy szeretettre, vagy csak egyszerűen egy körbenézésre. Jó ez? Igen és nem. Hogyha az ember a 4. denzitású szellemi módban működik, és elegendően önmagát-szolgáló vagy másokat-szolgáló ahhoz, hogy a 4. denzitású fizikai létre legyen szánva a következő inkarnációja során, akkor kevés kár származik, de hogyha még nem haladt előre a 3. denzitású orientációs leckéjével, és még a 3. denzitásban kell folytatnia, akkor a testen kívüli élmény egy eltérítés lehet a leckétől. Egy menekülés. Ebből a megfontolásból mi nem adunk leckéket, hogy hogyan érhető el egy OOBE.
_____
*anesztézia = (gör el, orv) 1. betegség v. érzéstelenítés következtében beálló érzéketlenség 2. érzéstelenítés

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com