Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Látogatások >
< 20 >
1995. augusztus
-
longint

brain ZetaTalk: Hipnózis


A szemtanúk fel szeretnék idézni meglátogatásukat különböző módszerek felhasználásával, beleértve a meditációt, önkívületi állapotokat, és a hipnózist. Ezeknek a módszereknek mindegyike lényegében megegyezik abban, hogy az emberi fiziológiának egy tulajdonságát aknázzák ki, amely normálisan az álmodási állapotokban van ereje teljében. Mivel az emberi agy, kevesebb, mint holosztikus, a sok génmódosítási menetnek köszönhetően, amelyek hüllő és humanoid források kombinációiból történtek, nem beszél túlságosan jól önmagához. A tudatalatti mindenről tud, és ahol a tudatnak csak részleges jelenléte van, ott lehetősége nyílik - színlelten - hogy szerephez jusson.

Az álmodási állapotok alatt az ember tudata információval bombázódik, mivel a kapuk nincsenek bezárva, a tudatalatti elleni őr be van csapva, és a rés aközött, amit a tudat valóságosnak gondol, és amiről a tudatalatti tudja, hogy az valóság, egy csomó információval lesz teletöltve. A tudat számára, amely blokkolja a kellemetlen gondolatokat, és kicsipegeti és kiválasztja, hogy mit kíván az ő valóság-verziójába szőni, ez az információözön nem helyezhető sehova. Ezért álmodunk. Az emberek felébredvén álmukból, azon töprengenek, mit jelenhetett: álomfejtés, szimbolizmus, talán az áttörés jelei. Ahol a tudatalattiból érkező özön megalapozott ösvényeket követ, az álom több értelmet nyer. Lehet, hogy egy családtag vagy egy barát tűnik fel, ismerős tárgyak és események. Ezeknek tényleg lehet, hogy nincs több közük az információ-áramláshoz, mint hasonlóság vagy egyezés. Ahogy az információözön ösvényeken ömlik keresztül, k2özeli területeket izgat fel, például az álmodó lehet, hogy egy kutyával való találkozásról szóló tudatalatti-áramot dolgoz fel, de nincsenek tudatos emlékei kutyákról, amiket a tudat nyugtalanítónak talált, és ehelyett rég elfelejtett gyermekkori emlékeket talál egy felizgatott macskáról. Ez mind nagyon zavarba ejtő.

Mindamellett a hipnózisban vagy más szándékosan előidézett transz állapotokban az információ árama irányított. A gátakat fokozatosan engedik le, és amint az információ elkezd folyni a tudatalattiból, amennyi szükséges, annyi időt vesznek igénybe, hogy megtalálják hová helyezni őket, kapcsolatokat alakítva ki. Ezért van az, hogy látogatások történetének felidézése eleinte lassan halad, de végül eléri azt a pontot, ahol egy csekély önindukált önkívületi állapot elég ahhoz, hogy előhozza a korábbi látogatás emlékét a tudatalattiból a tudatos szintre. A látogatások csak a tudatalattiba helyeződnek, így egy alapot kell a tudatban elhelyezni, amire aztán lehet a tudatos emlékeket építeni. Azoknak, akik járatlanok a hipnózisban vagy más önkívületi állapotok előidézőivel, a kulcs az ellazulás és a tudat kiürítése, megszabadítása minden cselekvéstől és gondolattól. Üres tudat, tökéletesen elernyedt test, és hopp - egy gondolat felbukkan a tudatodban. Nem a hipnózis teremti ezeket a gondolatokat, csak lehetővé teszi az információáram számára, hogy egy valóságos alvási állapot előtt kezdődjön meg. Néhány szemtanú úgy találja, hogy úgy kezd emlékezni, mintha épp elaludna, vagy álmából ébredne fel.

A hipnózis ott a leghatékonyabb, ahol egy információ-áram nyomása vár arra, hogy előtörjön a tudatalattiból, ami aktívan szerepe volt egy nemrégi látogatás kiselejtezésében, vagy a látogatásoknak a személy egész életével való összelsimításában. A sikeres hipnózis egy tudatos hajlandóságot is igényel a felidézésre. Ha a kapcsolatba került vonakodik a felidézéstől, blokkolja ezt, akkor semennyi hipnózis nem fog használni. A tudatukat blokkoló szemtanúk még az álmodási állapotaikból is fel fogják ébreszteni magukat, ahol előrehaladás történik, visszariadva az eredménytől. Mások, akik az életüket egy szálból kívánják megszőni, a lehető legtöbb időt töltenek, alvásban vagy ébrenlétben, a dolgok összefonásával.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com