Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Látogatások >
< 18 >
1995. július
-
longint

ZetaTalk: Épp az imént történt


A legtöbb ember, aki kontaktusba került, nem csak tudat alatt emlékezik erre, hanem valamilyen mértékig a tudatával is. Ez nem segíthet, viszont megesik, mivel az agyatok két része úgy lett megtervezve, hogy beszéljen egymáshoz, és folyamatos szivárgás történik. Minthogy a látogatásaink csak a tudatalatti agyban helyeződnek el, a visszaemlékezés egy látogatásra nem hasonlít arra, ahogyan egy amnéziás felidéz dolgokat, amikor egy újra-összeköttetést tesz lehetővé. Ott, az emlék már benne van a tudatos agyban, csak lekapcsoltan, tétlenül fekszik el, akár egy töredék.

Mikor egy kapcsolatba került visszaemlékezik, ezek a tudatos emlékek akkor építődnek ki első ízben, tehát egy eszkalációs folyamat az, ami történik. Akár egy álom, vagy félálom elemzésekor, akár hipnózis alatt, a folyamat lényegében ugyanaz. Egy töredék felbukkan a tudatban, szilárd összeköttetésben a tudatalattival, viszont először nem kapcsolódik semmilyen más tudatos emlékhez. Mindamellett, mivel a töredék tartalmazni fog néhány vezérfonalat a tudat más részeihez, a kapcsolatok kiépülése a tudathoz megkezdődik. Nahát, ez nem az a kölcsönkért köpeny volt, ami egy spontán alkalommal az unokaöccsénél töltött éjszaka volt rajta? Ez nem az a gyerekkori pajtás, akivel egy bunkert építettek az iskola mögötti erdőben? Esetleg az éles fájdalom-csípésnek és a pillanatnyi neheztelésnek, amire emlékezik, ahogy egy szövetminta lett véve a lába hátuljából, köze lehet ahhoz a fura sebhez, ami úgy tűnt, egy nap hipp-hopp egyszer csak megjelent?

Ily módon a felépítés megindul, és rohamosan folytatódik, az emlékezésre való hajlandóság függvényében. Ha a kontakta megrémült, vagy általánosan a tagadás formáját használja ezeknek az ügyeknek a kezelésére, akkor a felidézés elakad. Az emlékezés megmarad egymással össze nem kapcsolt töredékekként a tudatban, talán soha többé nem hívva újra elő. Azonban, ha a kontakta emlékezni akar, vagyis ha a kíváncsisága nagyobb, mint a félelme és nyugtalansága, a tudatos emlékek felépítése erőre kaphat. Elelmélkedve bizonyos dolgokon, a kontakta egyre több és több kapcsolatot létesít, és az élete kontaktaként kezd kirajzolódni. Némely esetekben mások tapasztalatairól való olvasás a kiváltó jel, és bár ezt használják a "leleplezők" azon állításuk igazolására, miszerint a kontakták merő szuggerálható hisztérikusok, valójában ezt a metódust használják naponta több ezerszer tanárok, terapeuták, önfejlesztő guruk, politikusok, védőügyvédek, prédikátorok, és a szüleiknek könyörgő gyerekek. Hát nem emlékszel, amikor... Képzelj el egy szituációt, ahol... Emlékezz, amikor legutoljára...

Éber kontakták, akik megtették a leásásukat tudatalattiban, és egy szilárd alapot építettek ki a tudatukban, majdnem mindig megpróbálnak módszereket kigondolni arra, hogy vissza tudjanak emlékezni rögtön a látogatás után. Észrevesznek bizonyos összefüggéseket. A furcsa és időszerűtlen vágy, hogy egy magányos sétát tegyenek az erdőben, az érzés, hogy valami más lett ebben a pillanatban, mint épp egy pillanattal ezelőtt volt, vagy néha felismerik, hogy épp az imént térítették őket vissza, ha a testük hirtelen megrándul vagy egy riadt válaszreakcióval reagál, ok nélkül. A kontakták legtöbbször jóval előre értesülnek egy készülőben lévő látogatásról, és a vágyuk, hogy egyedül legyenek, az erdőben vagy akárhol, a tervüknek köszönhető, hogy utána mindezt ki tudják szelektálni. Megrendeznek egy békés időt maguk számára. A látogatáshoz érkezvén, a kontakta tisztában van, telepatikusan, a tervekkel. Például, ha mindenki egy olyan projekről fog beszélgetni, amin a kontakta dolgozik, egy problémán, amelyben a kontakta segítséget kért, a kontakta hirtelen esetleg egy olyan megoldáson töprengve találja magát, amire azelőtt nem gondolt, és kevésbé érez aggodalmat. Ez egy biztos jele annak, hogy egy látogatás történt.

Minthogy gyakorta használjuk a paralizált (lebénított) állapotot kontakták transzportálásához, gyakran reakció van arra, amikor ez az állapot fel lett engedve. A test reagál, néha például azért, mert túlságosan is ellazult volt, egy álló pozícióhoz, és így hirtelen hozzá kell igazítania a test izomzatát, hogy az álló testhelyzet terhelését felvegye, néha pedig riadó-reflexszel reagál egy hirtelen ingerre. Ez is egy biztos jele annak, hogy egy látogatás történt.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com