Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Átalakulás >
< 98 >
2001. január
-
longint

ZetaTalk: High-tech


A túlélők azt fogják találni, hogy vegyes tapasztalataik vannak. Ez onnantól, hogy az emberek alámerülnek abba, ami lényegében egy harmadik világbeli létezés - szalmával és sárral, azt éve, amit meg tudtok fogni és ölni, és remélve, hogy jól meg tudjátok főzni, hogy ne legyetek tőle betegek -, egészen odáig fog terjedni, hogy nagyon magas technikai színvonalon legyenek olyan közösségekben, amelyeket elég pénzzel, szakértelemmel és ügyességgel hoztak létre, ahol elemek tömbjei, rádiók és antennák, szélkerekek és benzin vagy más éghető anyag hajtotta generátorok, és élelemkészletek állnak rendelkezésre. Tehát egy széles skálája lesz látható a túlélő közösségeknek röviddel az eltolódás után. Mindamellett, ez változni fog idővel. Azok a közösségek, akik magukat a piszokban kaparászva fogják találni, és a legprimitívebb életet élve, lehet, hogy azt találják majd - ha ők spirituálisan a megfelelő természetből valók, másokat-szolgálók -, hogy olyan emberekkel találkoznak össze, akik különös kinézetűek: kopasznak tűnnek, és nem kívánnak hosszasan elidőzni, hogy egy beszélgetés kezdődhessen, hanem csak letesznek dolgokat. Mi lehet ez? Mintha egy elem lenne. Mi lehet az? Mintha egy zsák élelem vagy vetőmag lenne. Egyik dolog a másikat követi, és egy idő után ezek a szótlan, kopasz szomszédok rendszeresen közben fognak járni, és ezek az emberi túlélők azt fogják majd találni, hogy egy igen magas színvonalú életminőségben élnek, rendkívüli szomszédokkal. Ők el fogják fogadni ezt, mivel a végső kétségbeesés elősegíti a megoldások elfogadását.

Az emberek high-tech közösségei - amelyek sok esetben a gazdagok enklávéi lesznek, akik a vagyonukat és a hatalmukat arra használták fel, hogy kimetsszenek egy területet maguknak, melynek kerületét megvédhetik a katonasággal, akikből a gazdagok zsoldosai lesznek ilyen helyzetekben - azt fogják találni, hogy ők nem kapnak efféle támogatást. Mi történik ezekben a közösségekben, amikor a készletek kifogynak, amikor már nem lesz több üzemanyag, hogy hajtsa a generátort, amikor már nem lesz több zacskó élelem vagy konzerv kaja, hogy a közösséget ellássa? Veszekedések törnek ki. A zsoldosok aligha fogják teljesíteni a tétlen gazdagok parancsait, amikor már nem lesz hatalmuk vagy tekintélyük, és nem tudják őket pénzzel, javakkal, vagy bármi értékessel ellátni. Ezek a babusgatott gazdag emberek le lesznek mészárolva, méghozzá néha kellemetlen módokon, az ő mérges zsoldosaik által, akiknek sok esetben gyilkos hajlamaik vannak, és élvezik a kegyetlen játékokat. Így most már csak bandák maradtak, mindent elrágcsálva, amit a kezük közé kaparintanak, és azután szabadon kószálva, amikor már nincs semmi, amit meg lehetne enni. Ezek a fajta emberek nem mennek le odáig, hogy együtt tervezzenek és dolgozzanak, így a termények termesztése, kertek létesítése és hasonlók lennének az utolsó gondolataik, annál inkább azok kifosztása. Hanem amikor már szabadon járnak-kelnek, ők valójában el lesznek fordítva a jószívű népek enklávéitől, a sokféle módokon, ahogyan mi képesek vagyunk eltéríteni a tudomást és a figyelmet. Benn lehetünk a szobában veletek, és ti nem láttok minket. Hasonlóan, egy gyilkos-banda is elmehet egy jó érzésű túlélő közösség mellett, és nem látja, mert mi megakadályoztuk őket attól, hogy lássák. Így ezek a gyilkosokból álló csürhék ki fognak halni, és a vagyonosak enklávéi valóságos pokol-lyukakká válnak, amit ők előre nem reméltek.

A jószívű emberek túlélő közösségei high-techhé válnak, idegenekkel való kölcsönhatások folytán, akiknek sokezerszer előbbre való technológiájuk van, mint amit az emberi kultúráitok ma élveznek. De ez nem a Homo Sapiens mai technológiája lesz. Ez jobb lesz attól.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com