Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Átalakulás >
< 85 >
1999. november
-
longint

ZetaTalk: Élelem termesztése


Bárki, akinek egy élelemkészlete lesz, és nem találja szembe magát a hatóságokkal, még mindig ki lesz téve bandák és éhes szomszédok tolvajlásainak. Ami azt illeti, felhalmozni és kiszimatolódni egy nagy halom étel birtokosaként ugyanolyan veszélyes, mint egy gazdag ember számára arannyal és drágakövekkel egy sötét parkban sétálni, amely tolvajok ismert menedéke a bokrok közt. Ez majdhogynem egy kiáltó jel, azt mondva, gyere, és vedd el ezt tőlem. A hír kijutna, hogy ennek vagy annak a személynek egy élelmiszerkészlete van. Az ablakokat kitörik és emberek bejönnek zacskóval a fejükön, hogy az ember nem tudja, kik viszik el az élelemkészleteket, és a nagy készlettel rendelkező egyén azt találja majd, hogy ellopták azt tőle. Így, a végén, a felhalmozás nem megoldás, még azoknak az embereknek sem, akik azt gondolják, hogy okosak és nagyon ügyesen elrejtették az eleségüket. Éhező és megrémült emberek agresszívan próbálkozni fognak majd, hogy megtalálják, hová lett az élelem eltemetve.

Sokkal biztonságosabb képesnek lenni élelem előállítására egy rendszeres alapon. Azok az emberek, akiknek van vetőmagjuk, és akik például tudják, hogyan kell algát termeszteni vízben és végzik ezt, azt fogják találni, hogy ezt nem lehet készen elvenni vagy elvinni. Növények termesztése, alga vagy halak, nem szállíthatók el olyan könnyen, mint ahogy egy zsák rizst vagy ételkonzerveket fel lehet kapni. Az ilyen ételadagok megromlanak, nehéz megfogni őket, nedvesek, büdösek, és ezekhez idő kell. Akik meg vannak rémülve vagy akik lopni és rabolni akarnak, nem hajlandók szüreteléssel tölteni az időt. Így valaki, akinek algája van egy haltartályban vagy kertje az alagsorában, azt fogja találni, hogy ez nem olyan értékes egy tolvaj vagy egy éhes személy számára, hogy betörjön az alagsorba, hogy elvigyen egy paradicsomot, mint betörni egy garázsba, ahol valaki sok zsák lisztet vagy krumplit rakott el, olyasmit, ami száraz, kompakt, és könnyű elcipelni.

Plusz még ehhez hozzájön, hogy a saját élelmét rendszeresen megtermelő személy azt fogja találni, hogy még ha rajtaütnek is éhes emberek, képes lesz ebből talpra állni. Még ha a hidroponikus ágyásait kitépik is és elszaladnak vele, hogy valaki felkapja a répáit vagy paradicsomjait, vagy a káposztáit, vagy a zöldpaprikáját vagy a halakat a tartályban, lesznek kishalai ezen kívül, hogy újratelepítse a haltartályokat, és magjai, hogy újratelepítse a kertjét. Az a személy, aki csak bespájzolt étellel, nem fog tudni talpra állni, és az élelme rendszerint elveszik. Következésképpen, mi az élelemtermesztési kapacitást ajánljuk, sok és különböző módokon, amikor is az élet ciklusa kézben van, és a kert egy átmeneti széthullása nem jelent teljes pusztulást. Ezeket az embereket nem fogják megrohanni. A titkos készletek lesznek azok, amiket megrohannak. Ezért volt, hogy magokat növeszteni bátorítottunk és megtanítani az embereknek, hogyan termesszenek, és segíteni az embereknek megérteni az egyszerű dolgokat maguk körül, amelyek révén képesek lesznek magukat ellátni, úgymint a rovarokat és a természetben megtalálható ételeket, a minimumot, ami az életben maradásukhoz szükséges. Ez a fajta tudás sokkal értékesebb, mint zsáknyi krumplik vagy búzás hordók a garázsban, mert az ismereteit nem tudják elvenni a személytől, és az ennélfogva értékesebb.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com