Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Átalakulás >
< 84 >
1999. november
-
longint

ZetaTalk: Felhalmozás


Sok ember riadtan néz az élelmiszerhiányok és a más emberekkel való megküzdés gondolatára hogy megragadjon egy kenyeret, vagy hogy ölre menjen egy zacskó lisztért vagy rizsért. Ijedten tekintenek efféle gondolatok elé, és az első gondolatuk az, hogy elraktárazzanak, hogy sokat vegyenek ezekből a cikkekből. Erre példaként volt egy ilyen eset néhány évvel ezelőtt a vécépapír kapcsán, amikor azt mondták, hogy hiány lesz vécépapírból. Hirtelen az összes vécépapírt felvásárolták a raktárakból. Ez az első reakció a hiányokkal kapcsolatos aggodalmakra, ám sok probléma van ezzel a reagálással.

Mivel a felhalmozási és beraktározási vágyra számítanak a hatóságok, ez lesz az első trend, amire figyelni fognak és ami ellen védekeznek. A felhalmozást nem lehet álcázni. Az árusító tudja, ki vett egy nagy készlet árut, a szomszédok pedig látják, ki hurcolt be sok árut egy házba. Azok a helyek, ahol nagy tömegekben adnak el élelmiszert, úgymint rizst, búzát vagy babot, megőrzik a vásárló személy nevét és címét. Az ember nem rejthet el egy raktárkészletet. A rendőr ajtóról ajtóra jöhet, kinyittathatja az ajtókat, és látja az ételkészletet, és ezt a készletet elkobozhatják. Ezek a készletek el lesznek kobozva, mivel élelmiszerhiány lesz, és a felhalmozást meg kell akadályozni, hogy verekedések, veszekedések és fosztogatások ne történjenek. A rendőrség ajtóról-ajtóra fog menni, és a készleteket összeharácsolt emberektől el fogják venni azokat, és szétosztják mások között. Ennélfogva, ezek nemcsak hogy elveszítik azt, amit megpróbáltak összegyűjteni, hanem meg is bírságolják őket. Megbírságolják, megbüntetik, lehet, hogy börtönbe zárják őket, és bizonyosan megvetik őket a szomszédaik.

Természetesen, valamennyi készlettel fel kell készülni azokra az időkre, amikor nem lesz mit enni, de egy nagyon kis mennyiséggel. Ne vásároljatok fel nagy mennyiségeket. Egy nagybani vásárlás egy jelzés, és számlák őrzik még ma is, hogy ki az, aki nagy adagokban vásárol. Ezeket az embereket megjelölik mint javaikat elkobzandó a jövőben. Nem mondják meg nekik ezt. Még akár biztathatják is őket arra, hogy elraktározzanak, mert később valaki eljöhet és elveheti tőlük ezeket a készleteket. Ez egy könyörtelen játéka a hatalmon lévőknek, hogy bátorítsák a felhalmozást, mialatt mindvégig tudják, hogy ezeket a javakat el fogják venni később. Ám a hatalomban maradni szándékozók, akik efféle hatalmi játékokat használnak, nem gondolnak a könyörtelenségükre, csak hogy képesek legyenek átvészelni nehéz időket, és manipulálni fogják, bárki áll is az útjukba, a hatalmuk visszanyerése érdekében. Bár amit mi mondunk nektek, ismert, és logikailag gyanítani is lehet, mindazonáltal figyelmeztetések azok megbüntetéséről, akik felhalmoznak, nem kerülnek kiadásra, és az embereket nem figyelmeztetik a felhalmozás vagy elraktározás veszélyeire egészen addig, amíg vissza nem fordították rájuk a fegyvert és a rizsbe és babba fektetett összes megtakarításuk oda nem lett. Senki nem fogja mondani nekik, hogy ez fog történni és senki nem fogja figyelmeztetni őket erre.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com