Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Átalakulás >
< 56 >
1996. december
-
longint

ZetaTalk: Elhúzási megdöbbenés


Az Átlakulás során, a két spirituális orientáció fokozatos polarizációja történik, hogy így másokat-szolgáló csoportok jelennek meg és növekednek számban, amíg az önmagát-szolgáló csoportok megkeményednek és egyre elmélyültebbek lesznek a hatalmi túráikban. A másokat-szolgáló csoportok egyre inkább a 4. denzitású spirituális módban működnek, együtt dolgozva egy magasan kooperatív módban, amely kevés szabályt igényel, és amikor elszigetelődnek az önmagukat-szogálóktól, megnövekedett produktivitást élveznek, és felszabadultságot a gyakran irreleváns eljárásmódokhoz és procedúrákhoz való szolgai engedelmességtől. Mindamellett, amikor a polarizálódó csoportok összetalálkoznak egymással, a másokat-szolgáló csoportokban látott kötetlen módú tevékenységek szörnyülködést váltanak ki a szilárdan önmagukat-szolgálókban: elhúzási megdöbbenést.

Az erősen önmagukat-szolgálók nem egyszer megtanulták saját előnyükre kihasználni a társadalom szabályait, mások kirablásától a marha- ill. rabszolgapiacokon át a hátukon való lovaglásig a keményen dolgozó egyéneknek, akiknek az elképzeléseit és munkájuk eredményeit elviszik az önmagukat-szolgálók, a munkásoknak olyannyira kevés hitelt vagy pénzügyi megtérülést juttatva, amennyire csak lehetséges. A manővereik törvényekbe és vallásos megszorításokba vannak felöltöztetve, és mindezen szabályok nélkül, amelyeket az állam és az egyház kikényszerít, a hatalmi túráik megnyirbálódnának. Ezért, amikor ők másokat-szolgáló csoportokat látnak ezek nélkül a szabályok nélkül működni, idegesek lesznek. Talán folytatódni fog ez a trend? Milyen fajta életet vetít ez elő az önmagát-szolgáló egyén számára, akinek nincs szándéka arra, hogy az ő "fair share"-jük (tisztességes megosztásuk) szerint éljen, vagy hogy elengedje azokat, akikről úgy gondolkodik, mint valóságos szolgáiról?

Az önmagukat-szolgálók meg fogják próbálni a megjelenő másokat-szolgáló csoportokat az irányításuk alá vonni, és minthogy ez nem fog nekik sikerülni, ez még jobban meg fogja feszíteni a szorításukat azokon, akik már addig is az irányításuk alatt álltak. Az elhúzási megdöbbenésük bizalmatlankodó ellenőrzésekben fog megnyilvánulni a markukban lévők terveit illetően, és elvetemült támadásokban, amikor azt találják, hogy egyszerű együttműködés váltja fel a szabályokhoz való szolgai engedelmességet. Azt érzik, hogy a szorításuk meglazul és kicsúszik, és ez őrjöngővé teszi őket. Hogyan merészelnek a másokat-szolgálók elhúzni!?

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com