Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Tudomány >
< 16 >
1995 júliusa előtt
-
longint

ZetaTalk: Öregedési folyamat


Az öregedés egy természetes folyamat, ami minden inkarnált egyénnel megtörténik, bár a gyorsaság és a hatás eltérhetnek. Hadd legyünk pontosak. A komplex szervezetek két harcot vívnak. Az egyik, hogy elegendően hamar meggyarapodjanak méretben és komplexitásban, hogy hatékonyan tudjanak szaporodni, és a második, hogy távol tartsák az öregedési folyamatot, amíg ez folyamatban van. Mi az öregedési folyamat? Bármely gép elhasználódik, a részek szélei elkopnak, míg egyszer már nem lesznek képesek az elvárásnak megfelelően működni, a kapcsolódások eltörnek, a karbantartások nem történnek meg, amikor kellene, és idővel az alapozások szétmállanak a súly alatt. Ez mindig, mindenütt megtörténik. Ez történik az elpusztíthatatlan lelkekkel inkarnált intelligens, tudatos testekkel is. De vannak prók és kontrák, és vannak különbségek az öregedési folyamatban a denzitások között, és intelligens fajok között különböző világokban. Az öregedés más dolgok faktora.

A magasabb denzitásokban az öregedés lassabban játszódik le, mivel a fizikai testnek kisebb a súlya, mint a spirituális testnek. Más szóval a hibákat a fizikai testben kijavítja a szellemi, amely a testben szeretne maradni, minél hosszabb ideig, ameddig csak lehetséges. A szellem belép, és egy hídként viselkedik azokon a pontokon, ahol a fizikai test gyengül, hozzá kell azonban tennünk, hogy ez felemészti egy kis idejét és energiáját. Néhány világban az öregedés kevésbé drasztikusan történik, mivel a fizikai test formája olyan, hogy az egyszerűség dominál. Vegyétek az egyszerű VW bogarat, amely örökké tart, mert kevés alkatrészből, egyszerűen épül fel. Ugyanaz a törvényszerűség.

Azoknak, akik késleltetni szeretnék az öregedési folyamatot, amíg csak lehetséges, a következő tanács adott. A test minden részére fontosként gondoljatok, ne csak azokra, amelyek hangosan panaszkodnak. A vese és a máj csöndesen működnek, és távolról sem kapnak annyi figyelmet, mint mint az eltömődő artériák vagy a nehézkesen működő tüdők, amelyek riasztják a gazdájukat sajgó lábakkal és mellkassal, vagy kifulladással. De azért még ezek a szervek csöndes pusztulást okoznak, ami még nem ismert a belgyógyászaitok számára. Igyatok rengeteg tiszta vizet, vagy vízzel teli ételeket, mivel a kezdetleges állatok, amelyek az elődeitek voltak, egy állandó versenyt futottak, sokat izzadtak, és rengeteg folyadékra volt szükségük. Ne terheljétek túl a májatokat bőséges étkekkel, amiket közületek sokan naponta betermelnek. A gazdag lakomák ritkaságszámba mentek azok között a kezdetleges állatok között, melyek a ti őseitek voltak; lakomáik csak akkor voltak, ha egy nagy állatot győztek le, és alig volt vetélkedés a zsákmányért. A májnak vissza kell ugornia, de a civilizált ember által gyakorta alkalmazott gyógymód olyan, mint a szakadatlan ütlegelés, melyet a bírók a bokszringben nem engednek meg. Vége a menetnek!

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com