Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 80 >
1996. december
-
longint

ZetaTalk: A zsidók kivonulása


A 12. bolygó legutóbbi áthaladására leginkább a zsidók Egyiptomból való kivonulásának idejeként emlékeznek, de ami nem jól ismert, az a kivonulás oka. Rabszolgák nem sétálnak csak úgy el az uraiktól - főleg nem szolgáknak egy nagyobb csoportja, köztük öregasszonyokkal és gyerekekkel -; nem jutnak mérföldekre el az uraiktól egy sivatagi területen, ahol az őrök mérföldekre ellátnak. A rabszolgaság intézménye kegyetlen bánásmóddal és fenyítéssel van fenntartva, és a szökni próbáló szolgákat egy olyan módon büntetik meg, amely leckeként fog szolgálni másoknak, akik hasonló szökési kísérleteket fontolgatnak. Kezeket és lábakat csapnak le, ha a szolga oda téved vagy jut, ahová nem mehet, szemeket böknek ki, ha a szolga néz, amikor le kellene sütnie a szemét, és nyelveket vágnak ki, amikor egy szolga beszédét túl merésznek tekintik.

Ezért a zsidók kivonulása nem azért történt, mert ez a nagy csoport egy napon hipp-hopp elhatározta, hogy egy kis sétát tegyen, nem számítva rosszabbra, mint egy megkorbácsolás, eredményképpen, ha megtalálnák őket. A kivonulás azért történt, mert az uraik úgy fel lettek dúlva, és olyan súlyos problémák vonták el a figyelmüket, hogy teljesen megfeledkeztek a szolgáikról. Mindez csak egy kiáradt Nílus, egy sáskajárás vagy akár egy népünnep miatt lett volna, ahol mindenki lerészegedett? Semmi sem teremtett volna az egyiptomi társadalom normál menetében egy olyan szituációt, ahol a zsidók eltávozhattak volna, tömegesen, de még csak egy olyan helyzetet sem, ahol mindannyiuknak meg lett volna a bátorsága, hogy elmenjen. Azért távoztak, mert a 12. bolygó áthaladása először egy hosszú éjszakát teremtett, majd azután szörnyűséges földrengéseket és vulkánkitöréseket a közeli vulkánokban.

Káosz uralkodott, pont az a fajta káosz, amitől a világ kormányai tartanak a közeli jövőben. Az őrök otthagyták az állásaikat, és háztartási cselédek loptak az uraiktól, és elosontak a láthatólag soha véget nem érő éjszaka alatt. Az uralkodók aggódva fogták a fejüket, és azt vitatták egymás között, hogyan engesztelhetnék ki az isteneket. A katonai elit, amely abszolút kontrollhoz volt szokva, és nem tűrt ellentmondást a parancsaival szemben, a káoszra a rend újra-megteremtésével reagál. Hisztérikus katonák, képtelenek lévén felfogni, ami velük történt, nem voltak abban a hangulatban, hogy a feletteseiket kibékítsék, és így a katonaság belső csatározásokkal volt elfoglalva egy ideig. Egészen a Föld forgásának újbóli megindulásáig nem történt meg, hogy az egyiptomi uralkodók és katonai vezetőik képesek lettek volna visszaszerezni csapataik felett az irányítást. Akkorra - ahogy a történelem szépen mutatja - a zsidók kivonulása már egy eredményes dolog volt!

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com