Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 157 >
2002. augusztus
-
longint

ZetaTalk: Homály
Megjegyzés: a 2002. augusztus 10-i élő ZetaTalk IRC chat során keletkezett


Azt mondtuk, hogy a Földet vulkanikus por homálya fogja borítani 25 évig. Nyilvánvaló módon, ez az adott régiótól fog függeni, a büfögő vulkánok közelségétől, hogy a szél ettől fúj vagy feléje fúj, valamint a magasságtól. A követünk, Nancy, elkészített egy animált grafikát, röviddel a ZetaTalk elindulását követően, mely elérhető a Pole Shift TOPIC alól az Infó szekcióban. Ez bemutatja az új földrajzába fordult Földgolyót, amint főbb vulkanikus régiók szürke port öntenek a légkörbe. A földgömb egy pár fordulata után - az idő haladását jelezve - ez egyfajta szürke felhőtakarót hoz létre az egész Föld körül. Mindamellett, ez nem teljesen igaz, és most kifejtjük a különbségeket.

A vulkanikus homály mindig súlyosabb egy pár ezer mérföldnyire szélirányban a vulkántól. Így, ha valaki kívül esik a szélirányba eső folyosón, elkerüli ezt a súlyos hamuesőt. A vulkanikus homály mindig súlyosabb alacsonyabb magasságokon az ilyen helyeken, mivel a nehezebb szemcsék visszahullnak a földre, miután a felszálló hő vagy a robbanások ereje a magasba repítették, és a magaslati helyek úgy 500 mérföldnyire szélirányban egy büfögő vulkán felől esetleg azt találhatják, hogy ott kevesebb por van, mint egy alacsonyabb fekvésű helyen 1000 mérföldnyire szélirányban. A vulkán mérete szintén számít, és az is, hogy víz alatt vagy föld felett van-e. Bármily naivnak is tűnhet ez a kijelentés, ezt figyelembe kell venni egy túlélési hely kijelölésekor. Emlékezzetek, hogy a tengerszint emelkedni fog, számításaink szerint úgy 675 lábbal (206 méterrel) a jelenlegi szint fölé. Ha egy vulkán, olyan, mint amelyek Indonéziában, a Fülöp-szigeteken vagy Közép-Amerikában találhatók, víz alá kerül ezáltal, akkor a hamut a víz, nem a levegő fogja szállítani. Másrészt, némely vulkánok szivárogtatnak, míg mások büffögnek, és a hamu mennyisége különbözik.

Így, néhány terület a sötétben tapogatózva fogja találni magát 40 éven keresztül, ahogy Mózes leírta, mikor a Földközi-tenger menti vulkánoktól nem sokkal keletre vándorolt, más helyek pedig a homályt olyannak fogják találni, mint a borús, esős napokat, hogy a nap korongja ritkán tűnik elő, de olykor napsugár ragyog keresztül, akár egy ígéret. Ezeken a területeken, amelyek feltérképezhetők az új földrajz és a figyelembe veendő tényezők gondos kielemzésével, a túlélők azt fogják találni, hogy a növényvilág átküzdi magát, azonban a termés még itt is a szánalmas és a nem létező közt lesz. Ezek a területek 15 év múlva fogják azt találni, hogy a borús napok kivilágosodtak, és ezt a normális állapot visszatérésének gondolják, az ő örömükben.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com