Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 150 >
2002. április
-
longint

ZetaTalk: Első lépések
Megjegyzés: a 2002. március 20-i élő ZetaTalk IRC chat alatt íródott


Egyre inkább komolyabban véve a ZetaTalk üzenetét, sokan kritikus gondolkodásba kezdenek a személyes előkészületeiket illetően. Megtervezni a póluseltolódás egy biztonságos átvészelését és egy méltányos várható élettartamot az Újidőben, egy sokoldalú megközelítést igényel.

Először, az egyén gyakran azt érzi, egyensúlyoznia kell a póluseltolódási tervei illetve a jelenlegi életmódja és társadalomban elfoglalt pozíciója között. A kettős élet-dilemma, melyet kontaktáknak és titkosügynököknek élniük kell. Védeni akarják az állásukat és a házastársi viszonyukat, betölteni a kötelességeiket, és nem elveszíteni a talajt az élet játékában. Így bármely tervben, amit készítenek, ők, 2002 elején, a póluseltolódási terveiket közelebbire nyesik, csak a minimális szükségeset akarva elvégezni.

Másodrészt, miután a ZetaTalk terjedelmes, és az újonnan érkezőnek hosszú órák munkájába telik átrágnia magát rajta, nem tiszta, hogy most akkor mi fog gondot okozni, és milyen idő keretben. A póluseltolódás le lett írva a ZetaTalkban és a Troubled Times-on múltbéli geológiai terminusokban, különböző próféciákban, melyek analógiákban beszélnek, a póluseltolódás mechanizmusát és az azutáni életet tekintve. Elméletileg, mindezt lépésenként tanácsos átvenni, a múltat megvizsgálva, próféciákat olvasva nyitott szívvel - azaz nem mindent szó szerint véve -, majd azután megemésztve magának a póluseltolódásnak a mechanizmusát, és érzelmileg adjusztálva ahhoz, ami az életből válik azután. Ezen a ponton, a személy kész személyes tervek készítésére.

Harmadrészt, amint érzelmileg felkészült, hogy keresztülmenjen az eltolódáson, és hogy egy lecsökkent életszínvonalon éljen utána, az egyén kész szilárd és gyakorlati tervek kidolgozására. Az első figyelembe veendő magának az eltolódásnak a túlélése kellene legyen, és ez az eltávolodást jelentené a partvonalak, törésvonalak ill. vulkánok mellől, és védekezést az erős szelekkel ill. a lehetséges tűzesőkkel szemben. A Biztonságos Helyek dokumentum, melyet a követünk, Nancy elkészített az olvasóknak, segít eldönteni, hogy az adott hely biztonságos-e a túlélésre, vagy aránylag biztonságos, és hogy milyen veszélyek ellen kellene védekezni. Az utána való élet egy sokkal homályosabb téma, ami a maga az eltolódás alatti biztonság megoldása után jöhet elő. Jelenleg, 2002 elején és talán egészen magáig az eltolódásig, az újonnan érkező azt akarja tudni, hogy pontosan mit tegyen, és mikor, a túlélés érdekében.

A mi tanácsunk, mely egy elismétlése a ZetaTalk törzsében található információknak, a következő:

  1. Annak mértékben, hogy ki mire képes, menjetek egy viszonylag biztonságos helyre legalább akkorra, amikor a Föld forgásának megállása történik. Ennek időzítése nem fog benneteket váratlanul érinteni, minthogy a befelé tartó bolygó látható lesz az égen, távcső nélkül is, már 7 héttel az eltolódás előtt. A forgás megállásának napja szintén nem meglepetés, mivel az órák és karórák egyre lomhábbak lesznek, és a forgásnak egy nap kell, hogy megálljon. Még ha a rossz helyen is lesztek akkor - minthogy a társadalom sokkban lesz, de működni fog -, az ember nagy valószínűséggel utazhat majd közúton, sőt még vasúton is. Igyekezzetek haladni a biztonságos helyetekre, ha még nem vagytok ott.

  2. A forgás megállásának hetében, az eltolódás órájának idejére idáig még meg nem tett előkészületek vehetők kézbe, próbákkal. A Föld hosszú-nappalú felén, olyan lesz majd, mint a legrosszabb nyári napfordulós napokon, a hosszú-éjszakájú oldalon pedig, a vártnál hűvösebb, és szembe kell majd nézni a sötétséggel, tehát számoljatok ezekkel a helyzetekkel, a földrajzi helyetek függvényében. Az erős szelek elkerülhetők, ha lent, a talaj szintjén vagytok, egy árokban, egy kiugrás alatt, vagy hasonló. Felhőszakadás, hirtelen esőzés és árvíz előfordulhat, a helyetektől függően, tehát akárhol is vészelitek át az eltolódást, ne legyetek olyan helyen, ahol elárasztódtok vagy megfulladtok. Meglévő épületeket a legjobb elkerülni, ne tervezzétek tehát, hogy egy meglévő épületben vagy az alatt lesztek. Minél kisebb az építmény körülöttetek, annál jobb, földrengések idején. Tervezzetek arra, hogy hason fekve lesztek, nem pedig felegyenesedve, tehát guruljatok a földön inkább, minthogy nekicsapódjatok.

  3. Miután meghatároztátok, hogy mit fogtok tenni, amikor az a bizonyos óra elérkezik, a következő dolog, hogy figyeljétek az órát. Jelöljetek ki magatok közül a csoportotokból mindig legalább egy személyt, aki figyeli az eget és a jeleket. Az elhaladó bolygó csóvája a Föld felé fog kanyarodni - a gravitációs vonzás következtében -, így némi vörös poreső lesz már a forgás-megállás idején is. Ám amikor az eltolódás órája közeledik, a csóva-korbácsolás extrémmé válik, hogy nemcsak vörös por, hanem kavics és jégzápor is hullik. Ez egy jel, hogy az eltolódás nagyon közel van, órákon belül várható, és mindenki fedezéket kell keressen, a gyep- vagy fémtetők alatt, amiket az árkok felett vagy a kiugrások alatt összeépített. Nem szükséges mindenkinek hason feküdnie, órákig, ha az ég figyelése folyamatos, és kompetens egyének végzik. A gyerekeket, különösen, engedni kell, hogy levezessék az energiájukat játékban, de tartsátok őket közel, és hívó szón belül. A kéreg elválása a magtól összetéveszthetetlen, mivel rázkódás érezhető, és a csillagok vagy a Nap, vagy ami épp látható az égen, elmozdulnak. Ezen a ponton van az, amikor magára az eltolódásra előkészületeket kell tenni.

  4. Feküdjetek le, a gyerekeket határozottan a karjaitok közé fogva, hogy ne tudjanak pánikba esni és kirohanni a tomboló szélbe vagy a záporozó kőesőbe. Egy hangos csoportos éneklés vagy más lefoglaló tevékenység segíteni fog ebből a szempontból, és a felnőtteket is távol tartja a pániktól. Közeli fák ütődése és recsegése érezhető és hallható lesz, és mindezt figyelmen kívül kell hagyni, ha a hely jól lett megválasztva. Az eltolódás órájának végén, látható lesz, hogy már biztonságos előjönni, mivel a rázkódás abbamaradt. Próbaképpen fel lehet nézni az égre. Megállt már a csillagok és a Nap mozgása? Akkor az eltolódás véget ért.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com