Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 139 >
2002. január
-
ChiefSimi és longint

ZetaTalk: Periodikus áthaladás
Megjegyzés: a 2001. december 15-i élő ZetaTalk IRC chat alatt íródott. Az X-bolygó és a 12. bolygó egy és ugyanaz.


Jelenleg a 12. bolygó, vagy más nevén az X-bolygó majdnem annyira kicsi, mint a Plútó, míg attól kevesebb fényt ver vissza. Méretében nagyobb, mint a Plútó, mivel porból álló gyűrű és örvénylő holdak veszik körül. De köszönhetően a méretének, és főként a jelenleg kibocsátott, a szemetekhez érkező halvány fényének, sok segítségre van szükségetek ennek a befelé tartó bolygónak a megfigyeléséhez. 2002 közepéig a helyi obszervatóriumba kell mennetek, hogy megnézhessétek a 12. bolygót. Azért, mert az obszervatóriumok számos módon növelik a láthatóságot.

  1. Jó láthatóságra vannak beállítva, kirekesztve a fényszennyeződést és a felhőket.

  2. Ezt a láthatóságot ezek hosszú távcsövekkel növelik, melyek az égnek csak a vizsgált területéről engednek be fényt.

  3. Az ég ezen részének a láthatóságát nagyítás révén növelik, ami azt jelenti, hogy minden egyes pixel több pixellé növekszik.

  4. Megvan a felszerelésük a képek felvételéhez, amik jobb minőségűek lesznek, mint a kevésbé drága felszerelésekkel készített képek.

  5. Sok esetben infravörös berendezéssel, vagy szűrő felszereléssel is rendelkeznek, ami lehetővé tenné az infravörös vagy vörös spektrumú fényre való szűrést.

Tehát, 2002 közepéig, nem lesz sok szerencséjük a csillagászoknak vagy azoknak, akik saját maguk akarják megkeresni. 2002 közepe és 7 héttel az eltolódási időszak előtti időpont (amikor már mindenki képes lesz látni a 12. bolygót, távcsővel vagy anélkül) között, olyan fokozatos nagyobbodás lesz, hogy az amatőrök elkezdik majd látni. Amíg nem érjük el ezt a dátumot, tartózkodunk a részletektől, mert túl sok muníciót adva az ellenségnek, ez lehetővé tenné nekik, hogy felfegyverkezzenek ez ellen az információ ellen. Az amatőrök nem lesznek megvárakoztatva, mert nekik időben fogjuk biztosítani az információt és a pontos adatokat, hogy boldoguljanak.

Ahogy a 12. bolygó közeledik, a vöröses ragyogás lesz a kulcs ismertetőjel, amit keresni kell. Ezt először novának fogják nevezni, olyannak, amilyen nova jellemző vörös megjelenést adna. Azonban egy nova nem mozog, és nem is marad életben sokáig, így a tény, hogy ez viszont megmarad, és bizony mozog, más magyarázatok eljövetelét fogja kiváltani. Amikor a 12. bolygó elhalad, egy olyan megjelenést vesz fel, amit a régiek az égen lévő tűzsárkányként írtak le. Az örvénylő holdak okoznak egy ilyen fajta csóvát. Köszönhetően annak a módnak, ahogy az emberi szem a fényt fogadja, egy kereszt megjelenést fog felvenni, miként azt a régiek fel is jegyezték. Ez hasonlóan működik a csillagokra való nézésnél, vagy a ragyogó fényekre bandzsításnál, amikor is könnyű úgy látni azokat, hogy keresztként mutatkozzanak. Tehát, a legmegkülönböztetőbb jellemvonás a meglehetősen egyedülálló vöröses megjelenés az égbolton. Másodszor, hogy mozog, az általunk megadott koordinátáinknak megfelelően. Harmadszor, méretben növekedni fog, míg mozgást végez. Negyedszer, földi változások fogják kísérni, rengésekkel és működésbe jövő vulkánokkal, hogy így a kettő nem lesz különválasztható a legtöbb fejben.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com