Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
Póluseltolódás >
< 105 >
1999. április
-
longint

ZetaTalk: Gépesítés


Gondoljátok végig, mi szükséges egy átlagos nehézipari gyár üzemben tartásához. Fogaskerekek, fémlapok - mind elég szilárdnak látszik. Mondjuk, hogy az épület állva marad a póluseltolódás után, miután modernizálták és megerősítették, maguk a munkagépek pedig elég ellenállóak. Pár alkatrész eltörik, de ki lehet őket cserélni, mitől ne működnének tehát?

Vannak tényezők ebben a forgatókönyvben, amelyeket nem vesznek figyelembe. Az összes szükséges kis alkatrész, a kenő- és adalékanyagok, amelyek nem állnak majd rendelkezésre. A legtöbb kenőanyag elengedhetetlen, egy bizonyos kémiai egyensúly fenntartásához, vagy különben korrózió lép fel. Ezek nélkül a kenőanyagok nélkül, alkatrészek elfüstölnek, elkopnak, és nem önthettek egyszerűen vizet vagy akármilyen vegyszert a helyükre, egy speciális vegyi anyagra van szükségetek. A vegyipar igen érzékenyen lesz érintve, mivel itt a tartalékok nagy része folyékony, és felrobban, elspriccel, szétszóródik, és az elkészítésükhöz speciális hozzávalók kellenek mindenek előtt. Így hát ti eltartalékoltok ebből is, abból is, a végtelenségig, de ahol csak egy kis hézag is támad a láncban, onnantól az egész lánc nem működik, és lefelé minden más érintett. Tehát onnantól lefelé minden megbénul. Akár egy icipici elromlott rész megállíthatja az egész folyamatot, mivel talán egy speciális fém vagy különleges ötvözet hiányzik. Enélkül egy speciális funkció nem fog működni, egy elektromos impulzus nem történik meg, stb. Ha pedig nem hatékony, mire jó fenntartani?

Mi a hajtóerő ennek a gyárnak a meghagyására és fenntartására? Ki fogja etetni a dolgozókat, fizetni a bérüket? Egyszerűen nem lesz pénzforgalom. A hidak leomolva. Az utak összetörve. A kormány káoszban, és elment a zűrzavarba vagy leinni magát és egymás közt megtárgyalni a dolgokat. A dolgozók nem fognak eljönni lojalitásból, közben éhen halva, hogy a nagyvállalati nagykutyát nyereségben tartsák. Ők elmennek, próbálva élelmet találni maguknak. Ha az ipar elveszíti szakembereit, mi történik? Bármely ipar, amely azt találja, hogy a szakképzett dolgozói már nincsenek sehol, megbukik! Ez egy nyilvánvaló tény, és egy ok, amiért a bevándorlók behozatalát az USA-ba, akik tanultak és szakismeretekkel rendelkeznek, szükségszerűségnek tekintik. Harmadik világbéli országok még el sem indulhatnak, hacsak nincs meg ez a tanult szakértelmük. Ha elmennek, mert fontosabb etetni a családot, mint a főnököt hatalomban tartani, ki fogja akkor működtetni a gyárat?

Ezek az okai, amiért az ipar nem fog működni, hanem leáll. Léteznek olyan Közép-Amerikában és Kínában felfedezett városok, a dzsungel alatt vagy a futóhomok alatt megtalálva, ahol nincs magyarázat arra, hogy hová mentek a lakosaik. Ezek nagy városok voltak, nagy lépcsőkkel. Megoldott volt náluk az öntözés, a csatornázás a városban, miért estek akkor szét? Egy nagy járvány volt? Egy súlyos aszály? Valaki jött és lemészárolta őket mind? Ezek póluseltolódások maradványai, ahol nagy civilizációk buktak el a múltban. A túlélők vándorolnak, egy jobb életet keresve. Gyakran megzavarodnak, mivel nem tudják, mi sújtotta őket. Biztosak benne, hogy ez egy helyi esemény, és elindulnak, hogy megtalálják, hol kel fel a nap, és hol nő a gabona. Mind vándorolnak. Tehát az iparotok működésképtelen lesz, ezekből az okokból kifolyólag.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com