Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Hibridek >
< 16 >
1995 júliusa előtt
-
longint

ZetaTalk: A felelősök


Néhány ember úgy érzi, ők kellene legyenek felelősek a saját genetikai fejlesztésükért, vagy felelősek eldönteni a kérdést, hogy szükség van-e egyáltalán genetikai tervezésre. Ez nem ésszerű, bár akik tagadják ezt a felhatalmazást, zajonghatnak és vitázhatnak ezen. Ezek az ügyek hosszas mérlegelések után lettek eldöntve. Ez nem egy alkalmanként elvégzésre kerülő dolog, bár nem is egy-alkalmi dolog. Ez több ízben el lett végezve a Homo Sapiensen, aki csak azért képes panaszkodni, azért van hozzá hangja és agya - éppen hogy az ilyen eljárásoknak köszönhetően a múltban.

Ti vajon ráhagyjátok-e a gyereketekre a döntést, hogy járjon-e vagy ne járjon az iskolába? Rájuk hagyjátok-e, hogy eldöntsék, miből áll az iskola? Na és mi a helyzet az ételekkel? Bármi, amit ők kiválasztanak, talán az képezi az ételt? Hát a vitaminok, a fogmosás, a lefekvés ideje, és hogy mennyit kell aludni? Értitek a lényeget? Az emberek úgy gondolkodnak magukról, mint a felnőttek, és a faj fejlesztésének ezen ügyei kapcsán, mint felnőttekkel szembenéző felnőttek. Ez közel sincs a valósághoz. Amikor mi az emberekre gyerekekként hivatkozunk az analógiánkban, akkor ez annak érdekében történik, hogy rámutassunk a felfogási képességre. Amikor ti, szülőkként vagy gondozókként, zöldségeket tesztek a gyerek elé, és lármás tiltakozást kaptok eredményül, ez nem azért van, mert a gyerek makacs vagy veszekedő akar lenni. Egyszerűen csak nem érti a táplálkozást. Pillanatnyilag egészségesnek érzi magát - jóllehet azért, mert a szülei és a gondozói már eddig is zöldségekkel és hasonlókkal etették -, és nem érti a válaszként adott indokokat. Mit jelent egy egészséggel kapcsolatos aggodalom egy olyan valakinek, aki nem volt beteg? Hogyan lehetne az, hogy valami, aminek jó íze van, mint mondjuk a csoki, ártson, még ha egyfolytában eszik is?

Természetesen mi szavazással kikérjük az emberek véleményét, hogy megtudjuk, hogyan szeretnék folytatni, mely tulajdonságokat értékelik. Azok az emberek, akik a hibrid formába fognak reinkarnálódni, a másokat-szolgáló emberek, akik már eldöntötték az orientációjukat, állandóan szavaztatva vannak, hogy miket részesítenek előnyben. Nem a genetikai tervezéshez szükséges lépésekre szavaznak. Megadhatjátok a plasztikai sebésznek a kívánságaitokat az orr formájáról, de nem a ti kezetekben lesz a kés. Ha az emberek által óhajtott jelleg ütközik az átfogó genetikai tervezési célokkal, akkor ezek felülbírálásra kerülnek. A konfliktus, mindamellett, a Világok Tanácsa elé terjesztődik, és ez még csak nem is olyan, amiben mi, a genetikai tervezők egyedül döntenénk.

Zétai genetika kerül felhasználásra, mivel az emberek intelligenciáját emberi genetika felhasználásával maximum csak megduplázni lehet. Az így elérhető legjobb egy géniusz szintű ember, és amire mi törekszünk, amit nekünk feladatunk megvalósítani, az sokkal de sokkal magasabb ennél. A telepátia - olyasmi, amit a ti fajotok alig-alig képes támogatni - megint egy másik dolog. A genetikai tervezés nem semmiből csinál valamit. Megváltoztatja a már eddig is jelen lévőt, vagy beilleszt valami már eddig is létezőt. Egy harmadik fontos tényező az erőszakossági szint az emberi fajotokban. Az elvakult düh szilárd alapját képezi a genetikai örökségeteknek. Ennek kigyomlálása után alig maradna ott valami. Ezt ott kell hatástalanítani, ahol megtalálható, az agy valamennyi részében, semmint egyszerűen kigyomlálni. A zétai genetika az ellensúlyozó.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com