Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Hibridek >
< 15 >
1995 júliusa előtt
-
longint

ZetaTalk: Haldokló faj


A mi fajunk nem haldoklik. Mi, a zéták, csaknem nyolc és félszer annyi ideje reinkarnálódunk és szaporodunk, mint amennyi ideje az intelligens emberek teszik. És még kilátásban sincs a vég. Mégis, bár van számunkra folytatás, mi változni szeretnénk. Az embereknek sok olyan jellemzőjük van, ami nekünk, a zétáknak valaha bőségesen megvolt - szexuális hajtóerő, dühöngés, vágyódás, éhség. Mi ezeket az ősokának éreztük azon lépéseinknek, amelyek a bolygónk elpusztításához vezettek. Mi genetikailag megmódosítottuk magunkat, hogy megszabaduljunk ezektől a jellemzőktől. Ezt megtéve kiöntöttük a gyereket a fürdővízzel, ahogy ti mondjátok. Túl messzire mentünk. A gazdagságnak befellegzett, és az életünk inkább intellektuális, mint fizikai. Szeretnénk belefoglalni az inkarnációs tapasztalásainkba a szexuális vágynak és az érzelmi elkötelezettségnek azokat a mélységeit, melyeknek érzésére az emberek képesek. Ezek megvoltak nekünk a múltban, és szeretnénk újra-bemutatni ezeket. A genetikai megtervezésünk nem vezetett ahhoz a zűrzavarhoz, amit a Homo Sapiensen elvégzett számos lépés jelentett a ti fajotok számára, mivel mi eredetileg szimpla áttelepítettek voltunk egy másik világból. A páratlan testalkatunk nem annyira az eredeti modellünkből származik, mint amennyire abból, amit magunkkal tettünk. Lévén, hogy a háborúzás állt számára a gyújtópontban, és a siker a harcmezőn, a korai genetikai tervezés egy sovány, átlagos zétára koncentrálódott. Szívósság, kevés táplálék- és nulla alvásigény, és nyíltság, egyenesség, őszinteség.

A múltunkban megmérgeztük a bolygónkat egy nukleáris és biológiai hadviselés eredményeként. A biológiai elemek makacsabbnak bizonyultak a sugármérgezésnél is, és ez volt az oka, hogy agresszív genetikai tervezési munkálatokba kezdtünk, amikor föld alá kényszerültünk. Kezdetben a genetikai tervezés egy sokkal érzéketlenebb katona megalkotására irányult, ám később ezeknek a szakismereteknek más hasznát vettük - egy békés zéta létrehozására. A genetikai tervezés nem egy mindenkire kiterjedő szinten folyt le a zéták között. Amíg egyes zéták keményen dolgoztak azzal, hogy egy olyan zétát próbáltak megalkotni, amelyik képes lett volna kint a felszínen élni, a mérgek között, melyeket szabadjára engedtünk, addig más csoportok próbálták eltávolítani, amit ők a probléma okának véltek, a háborús természetünket. Idővel, kereszteződéseken át, ezek a jegyek elterjedtek a zéták egészében, épp ahogy az emberi faj is, kereszteződéseken át, hajlamos homogénné válni. Néhány esetben a jobb katonát létrehozni próbáló tudósoknak fordulatot vett a szíve, és átpártoltak a zétákat békésebbé tenni próbáló csoporthoz. Az ezekből a közös erőfeszítésekből származó zéták bizonyultak a leginkább életképeseknek, és idővel ez a modell vált dominánssá.

Persze, van számos változata a zéta formának, és sok ezek közül a géntervezési fáradozások eredménye. Sorakoztasd őket egymás mellé, és lehetséges, hogy képes leszel megmondani, hogy ez az eredeti zéta, ez a jobb katona, ez pedig a békés zéta, és hasonló módon járhatsz el a géntervezési kísérletekkel. Néhány zéta változat más-más környezetből származik, különböző bolygókon élve, de a legtöbb ebből a forrásból származik. A kétéltű vízi zéta, például, egy a zéták vízbe költöztetésére irányuló próbálkozás eredménye volt, a mérgező levegőtől való védelem érdekében.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com