Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Denzitás >
< 34 >
1996. június
-
longint

ZetaTalk: Ki jött először


Ha egy idegen egy másik világból belecsöppenne az emberi kultúrába, nehéz lenne kisilabizálni a diplomáciai szabályokat és az alá ill. mellérendeltségi viszonyokat történeti leírás nélkül. Miért papírpénz, és miért nem különleges fonálból szőtt kelme, miért szögletes néhány épület, és miért nem kerek, amikor a legtöbb építőanyag, pl. a kövek, farönkök és a barlangok gömbölyűek? Efféle a megdöbbenés, amit az emberek tapasztalnak, amikor először hallanak a múltjukban alkalmazott genetikai módosításról, és a beoltott bolygókról általában. A géntechnológia gyakorlata, melyekről hallanak, nem tükrözik vissza, az arcukon, ezeknek a gyakorlatoknak a történetét. Vajon az életet, a kezdetek kezdetén, Isten vetette-e meg, és mikor kezdődött meg az intelligens csoportok tevékenysége, hogy más bolygókat is beoltsanak? Mi, a másokat-szolgálni zéták - akik itt szólnak hozzátok - nem rendelkezünk az összes válasszal, de megoszthatjuk veletek a nézeteinket.

Az élet először egy természetes eredményeként kezdődik azoknak a folyamatoknak, amelyek megtörténnek minden életet hordozó planétán: az óceánok meleg levesében, teli egyszerű genetikai komponensekkel, amelyek végtelen változatosságú kombinációkban képesek egymáshoz kapcsolódni, és ezt is teszik. Az ember tudja, hogy a DNS a Földön mindig négy egyszerű építőelemből épül fel. Az Univerzum más részeiben ezek az alkotóelemek eltérőek a földiektől, és nem is a négy a bűvös szám. Ősrobbanások rendszeresen történnek az Univerzum egyik vagy másik részében, és a létformák az ősrobbanás után lassan fejlődnek. Az Univerzum ugyanezen szekciójában számos világ fog véletlenszerűen teremtődni, az evolúció természetes menete alatt; intelligens élőlények, amelyek képesek otthont adni a képződő entitásoknak. A bolygók beoltása és a géntechnológiák alkalmazása az Univerzum egy szekcióján belül ugyanazon célokkal történik, mint amiért az emberi párok gyereket szeretnének - társaságnak, és a büszkeségért, amellyel a szülőség jár. Az evolúció folyamata így siettetve van, lassú mozgásúból gyors iramúba taszítják, és a végül életet hordozóvá váló világok száma növekszik.

Az Univerzumnak abban a szekciójában, melynek a Föld is része, a bolygók beoltása, és a hüllő és a humanoid létformák elterjedése rég a mi időnk előtt volt időszerű. Nekünk azt mondták, hogy a jelenleg a Földet látogató humanoidok közül egyik sem volt az okozó, hanem inkább ezek mindegyike beoltás és genetikai tervezés eredménye. A sok humanoid közül, amelyek az ember humanoid struktúrájához járultak hozzá, egyik sem volt az alap humanoid, amely alacsonyabb volt, és sokkal majomszerűbb, mint azt gondolnák. Igazság szerint, a "Ki indította el az emberiséget" probléma nem lesz megoldva a géntechnikai fáradozások történelmét kutatva, mivel minden lépés visszafelé egy újabb történelemkönyvet nyit ki, és így tovább. Számít ez? Éljetek a jelenben, melynek több rejtélye van, mint amennyiben az ember még csak el is tudna kezdeni jártassá válni. Éljetek a jelenben, mely hamarosan elég mozgalmas lesz.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com