Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Denzitás >
< 30 >
1996. március
-
longint

ZetaTalk: A szellem anyaga


Amire az emberek lélekként hivatkoznak, amit gyakran neveznek szellemnek, vagy amire mi az entitásként hivatkozunk, nem az, aminek a legtöbb ember feltételezi. Ők valami párának képzelik, valaminek, ami keresztül tud menni a falon, mint a szellem, valami anyag nélkülinek, ami megpróbálja befolyásolni fizikai környezetét, kevés sikerrel. Azt megértik, hogy a lélek képes emlékezni, ahogy a múltbéli életeket felidézik, de azt nem képzelik bele, hogy ehhez egy fizikai agy is kell. Az emberek nézete a lélekről, ahogy az várható, emberi nézőpontú. Ami hiányzik a nézőpontból, az az a képesség, hogy lássák a lelket, mivel ez az anyag nem egy olyan valami, amit az emberi szem képes lenne érzékelni.

A léleknek van anyaga, és tömegesen növekszik fejlődése korai szakaszában, ahogyan sok inkarnációt, sok életet tapasztal. Ezt a tömeget nem tudják mérni az emberek, akik úgy tekintenek egymásra, mintha egyenlő lelkük lenne, amikor erről a valóságban szó sincs. Néhány lélek olyan apró, és olyan szegényesen összeállított, hogy szétoszlik az inkarnáció után, amit mi úgy nevezünk, hogy befejezetlen entitások. A léleknek ez a formája jelen lehet sok állatban, és még néhány növényi formában is, mivel lelkek sokasága szóródott szét mindenfelé az Univerzumban, és az inkarnációk természetesen történnek. Míg az emberi szem nem tudja megmérni a másik lélek tömegét, a szellemek ezt nagyon jól meg tudják. Ösztönösen tudjátok, hogy a másik idős és bölcs. A spirituális növekedés az elején leggyorsabban az inkarnációkon keresztül történik, de később ez a növekedés az inkarnációkon kívüli tapasztalatok alapján folytatódik, és inkarnációk nem nélkülözhetetlenek erre a célra. Az iknarnációk mindamellett folytatódnak tanulási élményekként, időről időre.

A léleknek nemcsak hogy van memóriája, de nem is felejt soha. Nem véletlen, hogy az intelligens létformáknak idegeik vannak, agyuk, és hogy memóriájuk van kémiai lenyomatok formájában. Az sem véletlen, hogy ugyanezt a struktúrát találjuk az intelligencia számára végig az összes denzitási fokon. Ez lényegi az Univerzum szerkesztésmódja szempontjából, és így a lelkeknek hasonlóképpen van ilyen szerkezetük. A lelkek anyaga egyszerűen egy másik denzitási szint, egy olyan, amely érinti az összes többit. Finomabb, és egyszerre tartósabb is. Az anyag alapjának nevezhető, olyan szempontból, hogy minden szintet áthat, ahol anyag lakozhat. Az intelligens létformák sok alakban és méretben léteznek, de mindnek van agya, és vannak idegei. Így a lélek inkarnálódhat egy humanoidba fejlődésének egy pontján, és egy teljesen más létformába egy másik inkarnáció során, anélkül, hogy szüksége lenne bármilyen módon alkalmazkodni.

A léleknek nem kell élelem vagy tápanyag, ahogy a fizikai létformáknak. Az emberi állat nem képes alakját megtartani üzemanyag nélkül, bizonyos hőmérséklet fenntartása, és a sérült vagy elhasznált biokémiai vegyületek cseréje nélkül. Ennie kell, hogy életben maradjon. A lelkek nem igényelnek hőmérséklet fenntartót, és természetüknél fogva saját kemikáliájukat igénylik - az egyetlen szükséges külső elérhetőséget -, hogy többet szerezzenek meg a lelkek anyagából, ami bárhol az Univerzumban jelen van, ahol tömeges növekedés történik.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com