Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Hívás >
< 50
2003. január
-
longint

ZetaTalk: Póluseltolódási Hívások
Megjegyzés: a 2003. január 11-i élő ZetaTalk IRC chat alatt íródott


Kontakták a Hívást sokféle okból adják, amiknek legtöbbször nincs közük a küszöbön álló póluseltolódáshoz vagy a jelenlegi földi változásokhoz. Ha a póluseltolódás ügye a Hívás kontextusán belül nem jön elő, akkor nem esik róla szó. A velünk, a másokat-szolgáló zétákkal kapcsolatot tartók azzal vannak elfoglalva, hogy segítsenek másoknak a családban, a szomszédságukban, a világban nagy szinten úgymint hogy hogyan lehetne csökkenteni a környezetszennyezést. A Hívás ebben a kontextusban válaszolódik meg, viszont ha a kontakta például a szennyezési növekedéseken aggódik, a Bush-kabinet ettől való végtelen eltekintésén a feltételezhető megkergült globális felmelegedés ellenében, akkor az eltolódás előjön. Miért is ne jönne elő? A valós indok a Bush-kabinet szennyezéssel való közömbös bánásmódjára az ő az eltolódásról való tudomásuk, és a hozzáállásuk megmagyarázásának egyetlen módját annak elmagyarázása jelenti, ami készülőben van. Ha a kontakta azért adta le a Hívást, mert vívódik egy beteg gyermek végett, annak jövője végett, akkor a lehetőségek terjedelme, hogy hogyan segíthet ennek a gyereknek túlnyúlik az élelmezésen és az orvoslási lehetőségeken, hiszen egy korai halál bármely esetben bekövetkezhet! Ezt elmagyarázzák a szülőknek, akik aggódnak, hogy hogyan tovább, és ők aztán így eldönthetik, hogyan tehetik a gyermek utolsó napjait örömtelibbé, egy növekedési tapasztalássá, a szeretet egy időszakává, a fájdalmas kórházi ágy helyett. Ezért tehát sok lehetőség adódik, hogy a póluseltolódás szóba kerüljön, még ha a Hívás alap oka nem is kapcsolódott hozzá.

Mindamellett, egyre inkább, a Hívást leadják azok is, akik érzékelik, hogy valami nagyon nem stimmel, érzékelik, hogy a szomszédaikat munkájukból elbocsátotta egy világszerte megsavanyodott gazdaság, melyben a vezetés egyre inkább csak a gazdagoknak akar menedéket nyújtani, hátat fordítva a szegényeknek és éhezőknek. Helyi gazdákat sújtó földi változásokat látnak, anélkül, hogy megemlítenék ezt a hírekben! Különös viselkedést látnak az állatokon és rovarokon, az időjárás olyan szokatlanná válását, ami a következő évet teljesen kiszámíthatatlanná teszi, a hírek pedig mégis mindennel foglalkoznak, csak ezekkel a változásokkal mint fontos gyújtóponttal nem, mintha ezek nem is léteznének. Így a kérdésük - egy másokat-szolgáló Hívás lévén - az, hogy hogyan segíthetnek a szomszédaikon, a helyi gazdákon, és hogy mit lehetne tenni a társadalom menetiránya ellen, melytől oly sokan függnek, mikor az egy kapitány nélküli hajó látszik lenni. Ez természetesen az eltolódás kitárgyalásához vezet, egy magyarázatként nemcsak arra, hogy mi történt, hanem egy magyarázatként arra is, hogy mit lehet tenni, a jövőben, mások segítése érdekében. Ennélfogva, a kivételt képezi az, amikor egy Hívás nem foglalja magában a küszöbön álló eltolódásról való értekezést, azonban ez nem rutinszerű része egy Hívásnak, informálni a kontaktát a készülő eltolódásról. A Hívást a kapcsolattartó adja a saját indokainál fogva, bármely napirend pedig, ami a Hívásra válaszoló idegeneknek esetleg lehet, esetleges.

Az önmagukat-szolgálniban álló látogatók esetében, akik a hozzájuk, önös érdekekből leadott Hívásra válaszolnak, nem valószínű, hogy az eltolódás előjönne megbeszélésre, mivel az önmagukat-szolgálók éppen azt szeretik, ha a lehető legtöbb elkeseredettség és sokk történik, mivel ez fokozza a hajlamosságot az önmagát-szolgáló orientáció felé, hogy inkább az énre gondoljanak, mint másokra. A megtévesztés, kijátszás, a méreg és egy cserbenhagyás-érzés, mind az ő aratásuk növelésére irányuló eszközök. Ez az egyik ok, amiért a vezetésben lévők olyan biztosak abban, hogy nem lesz eltolódás, olyan biztosak, hogy biztonságban vannak, ha bunkerekbe ássák magukat, melyek földalatti sírkamrák lesznek, vagy olyan biztosak, hogy elmenekülhetnek a Marsra, stb. Ők a rossz üzenetet kapták, a rossz információt, és öntelt módon biztosak benne, hogy a leghatalmasabb és legtekintélyesebb idegenekkel állnak kapcsolatban, nemúgy, mint a buta faölelős zöld mozgalmi kontakták, vagy azok, akik gyerekeknek próbálnak segíteni a nyomornegyedekben. Nézzétek az arcát a vezetésben azoknak, akik oly öntelten biztosak abban, hogy legfelül fogják végezni, mikor majd felismerik, hogy hazudtak nekik! Igaz karma, az ő életükben, azon egyének számára, akik nem azokra gondoltak, akiknek a védelmezésére felesküdtek, hanem saját magukra!

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com