Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Hívás >
< 34 >
1995. november
-
longint

ZetaTalk: Tudattalanul


Az emberek megdöbbennek, amikor megtudják, hogy ők leadták a Hívást, és hogy akaratuk szerint vethetnek véget az idegenekkel való találkozásoknak, minthogy nincs tudomásuk erről. Tudattalanok lévén, azt feltételezik, hogy valaki más felelős ezekért. Mindamellett, még ha a látogatás csak a tudatalattiban rögzült is, határozott jelei léteznek annak, hogy a Hívás leadása megtörtént, és hogy válasz is érkezett erre.

Vegyük egy egyszerű városi bankár példáját, aki előrehaladott életkorában van a társadalmi illemszabályokhoz való csendes kitartás mellett, és a kincstári felelősség elkezd benne forrongni. Az élet elhaladt a feje felett, és az öregkori éveit a haladék esélye nélkül látja maga előtt. Ki szeretne törni a sablonból, de nem tudja, hogyan. Dühös a tömzsi feleségére, akivel a bizalmas viszony régóta halott, és meg akar szabadulni tőle. Stoptáblákhoz ér a konzervatív járgányával és kelletlenül fékez, át akarva törni a kereszteződésen, megállás nélkül. A számlákra téved a tekintete, melyek a szeme előtt járnak-kelnek, azon mélázva, hogy mennyi pénz elég és mennyi nem elég egy-egy illetőnek. Rövidesen azokhoz az időkhöz érkezik el, amelyek számos alkalommal bekövetkeznek egy élet során, amikor leadja a Hívást, akár tudatában van ennek, akár nem.

Na mármost, miután a bankár ebben az időben saját magára koncentrál, a Hívás az önmagukat-szolgálni orientációban lévők felé lesz kiterjesztve. Esetleg a bankban látogatják meg, amint még munkaideje után dolgozik, és felbátorítják benne ezt a fajta gondolkodását. Vedd a pénzt és fuss, szedjél fel valami fiatalt és megértőt másutt, a pénz vehet szerelmet - ilyenfajta bátorítással. Két lehetséges kimenetel valószínű. Az egyikben, a bankár, felbátorodva a habozás nélküli buzdítástól, amit kapott, sikkaszt. Miután látja, hogy a tette másnap sem derült ki, még többet sikkaszt, majd aztán érezve, hogy kihívta a sorsot önmaga ellen, egy pár nap vagy hét után, futásnak ered a határ felé. A másik kimenetelben, a bankár megadja magának a lehetőséget, hogy megfontolja a tervezett cselekedetei eredményeit, de elcsügged annak gondolatára, hogy az árat a barátainak és szomszédainak kellene megfizetniük ezért. Félreteszi a lázadó érzéseit, és elvonja a figyelmét egy új hobbival, mint például kertészkedéssel.

A bankár mindkét kimenetelben észrevett egy változást az életében annak eredményeként, hogy leadta a Hívást. A barátai és a családja csak azt veszik észre, hogy a kotlásból és felingerelhetőségből kimozdulván vagy a jelemére nem valló módon viselkedve meglép a pénzzel, vagy megmagyarázhatatlan okokból egy odaadóbb férj és kertész válik belőle. Hasonló módon, azok az emberek, akik a másokat-szolgálni orientációban lévők felé adják le a Hívást, lehet, hogy hirtelen bátorságot éreznek az iránt, hogy fellépjenek zsarnokok ellen, hogy vagyontárgyakat adjanak át másoknak szükségben, vagy hogy megmentsenek másokat, akikről korábban nem vettek tudomást - mindvégig tudattalanul.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com