Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Hívás >
< 24 >
?
?
longint

ZetaTalk: Ördög


Az ördög arról híres, hogy egy vörös kreatúra egy hegyes farokkal és két szarvval, legtöbbször egy háromágú villát hordozva. Vajon egy mitológiai teremtmény-e ez, vagy van valami alapja a valóságban, és ha igen, hogyan lett összetársítva a gonosszal? Ami azt illeti, az ördög leírása nem áll messze egy valós lénytől, aki él és szuszog ma is, jóllehet nem a Földön. Ez a lény látogatást tett a Földön a múltban, és, enyhén szólva, benyomást keltett itt. Miért a háromágú villa, és van-e valami jelentősége a hármas számnak? Van bizony.

A mesék ördöge egy meglehetősen pontos kép egy földönkívüliről, aki évezredekkel ezelőtt meglátogatta a Földet, egy rövid időre. Ez a látogatás megelőzte azt az időt, amikor a Bibliának íródnia kellett, és így az emlékek erről az entitásról frissek és erősek voltak. Ez egy 4. denzitású entitás volt, aki a kísérő személyzetét kivéve egyedül érkezett, válaszként egy önmagát-szolgálni felé erősen orientálódott embercsoport Hívására. Ezt a hívást Közép-Afrikában adták le, de ha már hívták, az entitás körbebarangolt egy kicsit, felelve másoknak is a Hívására a közelben. Valóban vörös, mindenütt, és a vele közeli kapcsolatba került emberek számára úgy tűnne, hogy hőt áraszt ki magából. Így lett összetársítva a tűz fogalmával, mint egy olyan valaki, aki kényelmesen tudna élni a tűzben. A személyisége, azoknak, akik kapcsolatot teremtettek vele, szintén tüzesnek tűnt, dühkitörésekre és kemény büntetésekre hajlamos - az ördög.

Ez az entitás egy kísérő környezettel jött a Földre, akik hegyes rudakat hordtak maguknál, melyek a kommunikációra voltak használatosak. Ezek a kísérők vigyázzban álltak, az árnyékában vagy az oldalán mesterüknek, hiszen az önmagát-szolgáló orientáció egy merev hierarchiai ranglétrát kíván meg. A botjaik mind egy sorban voltak, felfelé irányítva. Az emberek ezt egy fenyegetésnek látták, fegyvereknek, amiket feléjük bökhettek volna vagy beléjük szúrhattak volna. Innen a háromágú hegyes villa.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com