osrednja stran

ZetaTalk: Preobrazba

Kaj je Preobrazba? Zemlja gre skozi subtilno Preobrazbo, ki se odvija sedaj. Ta Preobrazba se odvija že najmanj stoletje in se bo še vsaj prihodnje stoletje. Preobrazbe se dogajajo zaradi mnogih razlogov. En razlog je, da je večina entitet, ki se na planetu razvijajo, prišla do odločitve o usmerjenosti in so pripravljene, da nadaljujejo z drugimi lekcijami, zato se planeti v 3. zgoščenosti redno preverjajo. Drug razlog je administrativen in zaradi tega razloga se Preobrazba dogaja tudi na Zemlji. Velika večina entitet na Zemlji še ni prišla do odločitve o usmerjenosti, vendar bodo prestavljene na druge planete, ker je bila Zemlja določena kot prihodnji dom za uslužnostno usmerjene entitete. Prihajajoča menjava polov bo pospešila ta process zgolj zaradi dejstva, da bo 90% populacije med menjavo polov ali kmalu po njej umrlo.

Da se kvalificira za uslužnostno usmeritev, mora entiteta druge obravnavati vsaj tako pogosto kot sebe. Za kvalifikacijo za sebično usmeritev, pa mora entiteta nase misliti vsaj 95% časa, torej skoraj izključno. Čeprav se zdi, da takšne entitete izstopajo, so nekateri zelo diplomatski in kulturni ljudje dejansko te usmeritve. Sposobni so, da svoje sebične motive zamaskirajo v prijaznost z drugimi ali kot interes drugih. V 3. zgoščenosti se morajo entitete opredeliti za določeno usmeritev - sebično ali uslužnostno. Velika večina na praktično vseh planetih v 3. zgoščenosti se odloči za uslužnostno usmeritev. Ta odločitev se mora zgoditi predno entiteta lahko nadaljuje z drugimi lekcijami, zato da se obe usmeritvi v nadaljevanju lahko ločita, saj njuno mešanje lahko povzroči kaos v katerem nadaljevanje z lekcijami ni možno. Mnogo ljudi na Zemlji izbira uslužnostno usmeritev in se že med inkarnacijo pridružujejo skupini uslužnostno usmerjenih. To se je dogajalo tudi v preteklosti.

Razmerje med sebično in uslužnostno usmerjenimi ter neodločenimi se v prihodnje ne bo bistveno spremenilo, kljub kataklizmam in težjim časom, bo pa ločevanje obeh skupin v nadaljevanju Preobrazbe vedno ostrejše. Medtem, ko se bodo nekateri neodločeni odzvali na nove izzive in se pridružili uslužnostno usmerjenim, bodo drugi, ki delujejo v uslužnostnem načinu kadar je to enostavno, v težjih časih, ko se nesigurnost poveča, povečali samointeres. Nekateri, a redki, ki delujejo v sebični usmerjenosti, bodo v težjih časih našli kanček sočutja in se vrnili med neodločene, večini pa se bo sebična naravnanost v teh časih še okrepila in tako kot ljudje na Titanicu, bodo odrinili vse ostale, da bi rešili sebe. S tem se bodo kvalificirali za sebično usmeritev. Tako lahko vidite, da se bodo številke nekoliko spreminjale, a večinoma ostale enake.