IRC chatek


Hetenkénti IRC-s összejövetelek indultak a zéták Nancyn keresztüli részvételével, akik kérdésekre válaszolnak, és a beszélgetések tárgya folyamatosan kerül összeállításra. A korábbi összejövetelek logjai itt érhetők el. A következő ülés időpontja:
2003. március 8. szombat, 22:00 UTC.
Magyar idő szerint ez 23:00, tehát magyar idő = UTC + 1 óra
(Az aktuális időpontért látogasd meg a főoldalt, mely gyakrabban kerül frissítésre, mint a magyar változat.)

Rendkívüli ülések lettek most beütemezve rendszeres jelleggel a #poleshiftdiscussion csoporttal az Élő ZetaTalk ülések elé, ahol összeszedettebb napirend van betervezve az eltolódási túlélésre és különösen az újidei életre vonatkozóan. Az ezeknek az extra üléseknek a logjai szintén megtalálhatók a fentebb említett log archívumban.

Felállás
A felállás hasonló lesz egy közönség előtti élő rádiós sugárzáshoz. A kiválasztott kérdésekre a zéták sorjában válaszolnak, időt hagyva mindegyik után a résztvevők részéről esetlegesen elhangzó, az adott témához kapcsolódó azonnali kérdések számára. Züllesztő hallgatósági tagok haladéktalanul ki lesznek téve a csatornáról. Ha szükséges, a bomlasztás következtében egy szétválasztás lép érvénybe, ahol külön lesz egy élő szoba, és külön szoba a hallgatóság számára.
Időpont
A Föld különböző pontjain élők részvételének elősegítése érdekében különböző időpontokra ütemezett IRC chatek lesznek. Az idők felsorolása az UT óra szerint történik, hogy az adott idő a résztevő időzónája és óraállítása alapján gyorsan és könnyen megtalálható legyen.
Csatorna
A beszélgető szoba az Undernet IRC hálózatra került át. A chat kliens program letölthető az Internetről. A pogram telepítése és elindítása után az európai szerverhez a /server eu.undernet.org begépelésével csatlakozhatsz. Ezután a csatornára a /join #zetatalk beírásával léphetsz be. Ha gondjaid vannak az IRC-vel, írj!
Napirend
A kérdések az Írni Nancynek oldalon keresztül tehetők fel (itt természetesen csak angolul), és a zéták részéről történő, jelentőségük szerinti megítélésük, ill. egy adott témában való nagy tömegű érdekeltségük alapján lesznek kiválasztva. Személyes jellegű kérdések, melyek csak az adott egyén számára érdekesek, nyilvánvalóan nem lesznek kiválasztva.