Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Újidő >
< 15 >
2002. december
2003. február
longint

ZetaTalk: Ködszitálás
Megjegyzés: hozzáadva a 2002. november 30-i élő ZetaTalk IRC chatkor


Ködszitálás lesz mindenképpen az eltolódást követő hónapokban, ezután pedig a hely függvényében. Az atmoszféra alacsony, a felhők alacsonyan vannak, mivel a légkör el lett szakítva az eltolódás során, és újra kell képződjön. Így, a felhők alacsonyan lévén, az egész olyan, mint egy folyamatos köd, és pára válik ki eső, vagy szemerkélés formájában, bármely csekélyke hőmérsékletbeli változásra. Ha a terület szélirányba esik egy nagy vízforrás, úgymint egy tó vagy tenger felől, akkor biztos, hogy lesz köd, és ködszitálás, amíg a légkör újra nem képződik. Ha a terület magasan fekszik, belterületi, távol esik víz fölött majd pedig szárazföld (ahol hőmérsékleti változások vannak) fölött áthaladó levegőtől, akkor nem lesz ködszitálás, sőt még az is lehet, hogy száraz lesz a levegő. Ezt a vizet fel lehet használni ivásra, a köd begyűjtése pedig javallott módja az ivóvízszerzésnek. A ködbegyűjtést úgy végzik, hogy anyagokat helyeznek el, melyek kondenzációt okoznak, ami azután lecsöpög az anyagon, mondjuk egy lepedőn, vödrökbe. Az atmoszféra várható újraképződési periódusa több, mint 50 év, azonban a felhők felemelkednek ez idő során annyira, hogy ne legyenek közel a talajhoz tovább, mint 5 év, és így a ködszitálási időtartamot ennek megfelelően lehet kalkulálni.

Megjegyzés: az alábbi hozzáadva a 2003. február 15-i élő ZetaTalk IRC chat alapján

Folyamatos ködszitálás lett jósolva a világnak 25 évre, azidőre, amikor vulkáni homály is lesz, és a felhők a hasukkal a földet súrolják. Egy kapcsolat van a vulkáni homály és a folyamatos szemerkélés között, amiket jósoltunk az Újidőre. A vulkáni homály, ahol felsodródik a felső atmoszférába, kevésbé pusztító, mint amikor a föld közelében marad, viszont itt pont ez fog történni. A megjósolt, póluseltolódás során történő esőzések, az árvizek, egy eredményei a hurrikán erejű szeleknek, melyek "feltörlik" az óceánokat majd pedig a szárazföldet. És ez a folyamat, miután a meglévő sarkok elolvadnak és a szárazföldek összébb zsugorodnak, még tovább fog fokozódni egy mértékig, mivel az óceáni fuvallatok közel lesznek a szárazföldhöz. Kevesebb sivatag, a kisebb elzártság végett a nedvességgel átitatott szellőktől. Adjátok hozzá ehhez, hogy az atmoszféra alacsony, és a vulkáni por csak ilyen magasra emelkedhet. Nem titok, hogy az esőt gyakran por idézi elő, víz képződése egy részecske köré, és ez a folyamat lesz életben világszerte. Az eső az, bizonyos mértékig, ami megtisztítja a levegőt a finom vulkáni portól, amely szállni fog, máskülönben láthatólag vég nélkül. Így, egy reláció van, a 25 év közt, amit a vulkáni homályra jósoltunk, és a folytonos ködszitálás megléte között. Ezen nem azt kell érteni, hogy a túlélőknek az esőkabátjukban kell élniük, mivel ez egy csökkenő jelenség lesz, a 25 év folyamán.

A legtöbb növény, amelyek szeretik az erős napsütést, illetve az árnyékot, tovább fogják küzdeni magukat egy ellenséges környezetben, kiszorítva lévén egyszerűen helyt adva más növényeknek, amelyek virágozni fognak. Eképpen, ha nincsenek vetélytársak, a meglévő növények küzdenek tovább, vagy próbálnak. Ha vannak vetélytársak, akkor a túlélőknek egyszerűen étrendet kell változtatniuk! Javasolnánk, hogy akiknek szándékukban áll túlélni vegyék vizsgálat alá a cél-klímájukat, beleértve a várható csapadékot és vulkáni homályt, és ennek megfelelően tervezzenek. A célklímához tegyenek félre magokat és jószágokat vagy halakat! Vegyék ki a részüket az új növényvilág és háziasított állatállomány megteremtéséből. Ebbe beletartoznának a gyomok is, mert ezek gyakran szívósak, összehasonlítva nemesített növényekkel, melyeket magas terméshozamért, nem szívósságért kereszteznek. A gyomokat lehet hogy nem most látják szívesen, sőt tulajdonképpen kirekesztik vagy gátolják őket, az Újidőben azonban a legvalószínűbb termények lehetnek. Eképpen, gondoljatok a cél viszonyokra, és azt nézzétek, hogy a helyi élelemforrásaitok mennyire jól fogják azt tűrni. Ha jól, akkor szerencsések vagytok, ha nem, akkor tervezzetek rámenősen a célra. Vállaljatok felelősséget a túlélésetekért, az újidei életetekért, és ne mentségeket keressetek!

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com