Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Világok >
< 65 >
1997. április
-
longint

ZetaTalk: Hullámvasút utazás


Minekutána a 12. bolygó áthaladása oly pusztító a Föld számára, milyen lehet rajta utazni az óriás humanoidoknak, akik a 12. bolygó felszínén élnek? Meglepően kényelmes, a következő okokból:

Az áthaladás során, a humanoidok a történelmet egy útikalauzként használják fel, minthogy akik legutóbb tapasztalták az áthaladást, már rég halottak. Ez a történelem csillagászati mértékekben lett följegyezve, így a Naprendszer megpillantása és a bolygók pályáiról való meggyőződés megnyugtatja azokat, akik esetleg idegeskednek az elkövetkező áthaladás végett. Ami azt illeti, az áthaladásra hasonlóan tekintenek, mint egy szünidőre, ahol nagy kozmikus drámák játszódnak le az elragadtatott nézőközönség szemei előtt. Elhaladnak a Nap mellett, olyan közel, mint amilyen közel a bolygók a Naphoz kötődnek, ami egy új és egyedülálló élmény az utazó világban élők számára. Mikor a Föld mellett haladnak el, szemmel láthatják a póluseltolódást, ahogy az történik, mely egy olyan jelenség, ami elragadtatott tömegeket vonz, mint ahogy egy napfogyatkozás a Földön. Villámló viharok történnek a felső atmoszférájukban az áthaladáskor; az ő nyugodt világukban ritkán látható tűzijátékok.

Tehát, az áthaladás inkább egy ünnep nekik, mint egy rettenetes szituáció. Mindamellett, a Föld emberi népességével együttérzők bánkódnak, viszont alig van valami, amit tehetnének az ellen, ami a Földön történik. Ők sem tudják jobban kormányozni a bolygójukat, mint az emberiség.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com