Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Világok >
< 46 >
1995. szeptember
-
longint

ZetaTalk: Vámpírok


Vámpírok léteznek, de ezek nem emberi formában vannak, mint ahogy a legenda tartja. A Föld létrehozott olyan élőlényeket, amelyek harapnak és vért szívnak - a vérszívó denevérek, amelyek bizonyos trópusi országokat gyötörnek, és a legelő szarvasmarhákat vérveszteséggel gyengítik meg. A vérszívó denevérek lennének a vámpír legendák alapja? Így is lehet mondani, mivel a legenda egy hasonló élőlényre alapozódik, amelyik egy másik világban fejlődött ki. Mint ahogy sárkányokat is hoztak a Földre idegenek az önmagukat-szolgálni orientációból, hogy megfélemlítsék az embereket, akiket később a soraik közé reméltek verbuválni, éppen így lettek nagyméretű vérszívó denevérek a Földre hozva.

Akkor miért lett a denevér legendájából ember? A látogatások éjszaka történtek, mivel ezek a denevérek a földiekhez hasonló módon fejlődtek ki, vinnyogó hangokat használva egyfajta radarként, és a sötétség biztonságát használva a ragadozó madarak elkerülésére, melyek a rágcsálókat egy teljes értékű étrendnek tekintik. Az importált denevérek nagyok voltak, ám vékonyak. Repülés közben úgy néztek ki, mint a földi denevérek, de miután leszálltak, a felhajtható szárnyaik úgy néztek ki, mint kinyújtott karok - a vámpír a fekete galléros köpenyében. Vörös szemek? Igen, csakugyan, bármely közeli fényre a szemek, amelyekből hiányoztak az éles napfényben szükséges védő pigmentek, csak a vér színét mutatták éppen a szem felülete alatt. És ahogy néhány szőrös majomnak a Földön szőrtelen, sápadt pofája van, pont úgy volt ezeknek a vámpír denevéreknek szőrtelen pofájuk. Azért őket választották az önmagukat-szolgáló idegenek, mert hasonlítottak az emberekre, az alkonyatban. A halálra rémített áldozatok, megdermedve a félelemtől, megszülték a természetfölötti erők vámpír-mítoszát.

Megtalálták őket és megölték őket karókkal? Megölték őket bármivel, ami kéznél volt, amikor felfedezték őket a sötét odúikban, és ami a legtöbbször kéznél volt, azok fakarók voltak. A kerítésoszlopokat kicövekelő parasztok a hegyes végeket használták fel arra, hogy a vadállatok támadásait elhárítsák, és a legtöbb esetben ez volt az egyedüli rendelkezésre álló fegyver, amikor vámpírok támadása ellen védekeztek.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com