Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Átalakulás >
< 96 >
2000. december
-
longint

ZetaTalk: Vöröses kereszt


Különféle analógiák lettek nyújtva, amelyek a 12. bolygó megjelenését magyarázzák 1-2 héttel az eltolódás előtt az égen. Mi az ezredfordulókor azt mondtuk, hogy a 12. bolygó kisebbnek látszik, mint a Plútó, mivel noha nagyobb, de távolabb van, és kevésbé fényes, mivel nem ver vissza napfényt. Azt is kijelentettük, hogy a 12. bolygó látható lesz az átlagember számára úgy 7 héttel az eltolódás előtt, távcsövek nélkül is, és hogy a 12. bolygó keresztülszeli a naprendszert ebben az időben, az egyik végétől a másikig, 3 rövid hónap alatt, egy 12 hetes periódusban. Így, látatóvá válik akkor, amikor ott lesz kint a naprendszer külső peremén, és növekedni fog méretben és fényességben amint közelebb jön. De mi is lesz az pontosan, amit az emberi szem látni fog, akkor, abban a 7 hetes közeledésben?

Amíg kint van az űrben, egy olyan távolságban, ami a visszaverődő napfényből származó nagyobb fényt kizárja, a 12. bolygónak egy tompa vöröses izzása van, olyan kicsi, hogy egy kihunyó novának lehet gondolni, messze távol. Ahogy a régiek feljegyezték, a 12. bolygó egy keresztként látható az égen, a Nap és a Föld közti áthaladása előtt. Miért kereszt? Sok csillag ezt az alakot ölti magára, hogy a fénysugarak négy irányba látszanak kilövellni, amikor az emberi szem rájuk tekint az atmoszféra fátyolán keresztül. Természetesen, maguknak a csillagoknak nincs ilyen kisugárzásuk, és a szem és a légkör az, ami ezért a látványért felelős. A jelenség mélyrehatóbb fejtegetése nélkül elegendő annyit mondani, hogy a 12. bolygó, mint csillagok vagy távolról látszó erős fények esetében, egy kereszt négysarkú látszatát veszi fel, egy vöröses keresztet, az égbolton. Eleinte, ez a vöröses kereszt egy érdekesség lesz, azoknak, akik az eljövő eltolódásról mit sem tudnak. Leginkább éjjel lesz látható, amikor nem tompítja napfény, és sokféle magyarázat lesz rá, a közeledtét figyelő kultúrától függően. Egy figyelmeztetés, egy jel, egy érkező démon, egy közeledő angyal, vagy - ha a nép a tudósokra hallgat, akik elszántan egy tudományos magyarázatot akarnak adni, a lakosság riadalmának hatálytalanítására - mindenféle csillagászati jelenség. Ez meg csak egyre növekszik, és fényesebb lesz, hétről hétre. Ah, de hát a szupernovák is így tesznek - így ez lesz a választott magyarázat azok részéről, akik az ideges lakosságot elterelik és nyugtatgatják. Amikor láthatóvá válik hogy mozgás van ebben a vöröses keresztben, és a novák pedig tudható, hogy nem mozognak a mennybolton, már nem lesz több kommentár a tudományos vezetés részéről, de akkor már majdhogynem elkésett lesz a lakosság számára, hogy reagáljon.

Milyen nagy, és milyen fényes lesz a kereszt? Nem lesz akkora, mint a Hold, se nem lesz olyan fényes, mivel a Hold fényessége visszavert napfény egy a Földhöz nagyon közel lévő objektumból, a 12. bolygó pedig jókora távolságban lesz egészen a legutolsó napokig. A mozgása lesz az eme objektumnak, ami a leginkább meg fogja zavarni az őt gondosan és elmélyülten figyelőket, nem a mérete vagy a fényessége. Ez, kombinálva a föld csaknem erőszakos reakcióival a közeledtére. Vulkáni aktivitás, földrengések olyan mértékig, hogy majdhogynem folyamatos rengések lesznek érezhetők, hozzájárulnak az érzékeléshez, hogy valami borzasztó dolog készül a Föld ellen, ami igaz is!

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com