Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Átalakulás >
< 59 >
1996. december
2002. 09, 10; 2003. 01.
longint

ZetaTalk: Gazdasági összeomlás


A világbankok állandó szétrágódását igazolja az iparuk egészségi álapota a pánik alatt, ami a kataklizmákhoz érve fog történni. A papírpénz értéke egy törékeny dolog, sokkal inkább a bizalomra alapozódik, mint bármi másra, a papírpénz egyik napról a másikra elveszítheti az értékét, és gyakran ezt is teszi labilis országokban, ahol magát a több papírpénz nyomtatását a kormányzati ambíciók alulkonszolidálására történő megoldásnak tekintik. A történelem megmutatta, hogy a bankok és a dollár értéke esnek gazdasági legyengülések alatt, és a közelgő kataklizmák előtti évek terméshiányt fognak látni a nem szokványos időjárás és a megoldhatatlan aszályok jelenlétében, biztosítótársaságok kudarcát a súlyos időjárási és földrengési károk folytán, és a biztonságérzet egy általános hiányát.

A papírpénzrendszerbe vetett bizalom hiányának folytán, melyre a világ bankügyi közössége eddig támaszkodott, egy visszatérés várható a cserekereskedelem egyszerű módszeréhez - te adsz nekem egy véka almát, én meg adok neked két gallon tejet. Az emberek, akik régóta megbíznak a hitelben és a kereskedésben, elkezdik majd csökkenteni az adósságaikat, és elkezdenek saját magukra támaszkodni, ügyfelek nélkül hagyva így a banki szférát. Ez természetesen valamiféle pánikot fog teremteni a banki szférán belül, mely a szervezett vallásokhoz hasonlóan zsugorodni látja a gazdasági alapjait. Ideges manőverek várhatók, mint például kényszerített részesség és szövetség különböző nagyméretű részvénytársaságokkal, de ez csak egy időnyerő lépés, és az ilyen manővereket kétségbe fogják vonni. A legtöbb ember, őszintén szólva, csupán neheztelést fog érezni a bankárjai iránt, akik parazitának tekinthetők a dolgozó nép hátán.

Megjegyzés: az alábbi hozzáadva a 2002. szeptember 7-i élő ZetaTalk IRC chat alapján

Egy összeomló gazdaságot jósoltunk meg, odáig, hogy az az ereje 1/4-edére csökken, ahhoz képest, ahogy 1999 végén állt. Ez az idő még nincs itt, és továbbra is zuhanni fog, az egyes országok problémái kihatva a többiére, minden egyes csődbe jutó vállalat magával rántva másokat is. Az 1929-es Nagy Gazdasági Világválság idején, a bankok becsődöltek, de nem hajtották be rajtuk a számlát, a jelzálogos adósok elkéstével a kizárást* általában nem hajtották végre, és minden továbbgurult, amíg jobb idők nem jöttek, általában. Vannak történetek csődökről, kizárásokról, otthonukat és farmjukat elveszítő családokról, azonban a döntő többség egyszerűen szemet hunyt és kigurult. Minek kizárni, amikor nincs vásárló? Minek bezárni a bank ajtaját, felfedve a csődöt, amikor a többi bank is ugyanígy áll?

A cserekereskedelem megjelenik, az emberek egymásért dolgoznak egy napról napra alapon, élelemért vagy javak kicserélésével. Egy valódi nagy megrázkódtatást anticipálunk, ahol viharok és földrengések városokat pusztítanak el, biztosítótársaságok becsődölnek, és a kormánynak be kell lépniük, különben a hajléktalan népesség megnövekszik. Azok az országok, ahol a népességet hagyják meghalni, éhezni, megbetegedni és az út szélén feküdni ebben az állapotukban, azok egyszerűen folytatni fogják ezt a gyakorlatot. Azok az országok, ahol a kormánytól várják, hogy belépjen és megmentse az ebbe a helyzetbe vettetett adófizetőket, azok csapatokat fognak felsorakoztatni, szállítmányokat, és főleg ígéreteket. Így, családok a szomszédaik jóindulatára maradnak, vagy a tágabb család, munkatársak, emberszerető egyének jóindulatára. Ez egy előfutárja annak a szituációnak, ami az eltolódás után lesz majd, úgyhogy szokjatok hozzá.

Megjegyzés: az alábbi hozzáadva a 2002. október 5-i élő ZetaTalk IRC chat alapján

Az értékpapírpiac irányítása jobban a pénz-menedzserek ellenőrzése alatt áll, mint amennyire az a közfelfogásban benne van. Bár a feltételezés az, hogy a nagyközönség irányítja a részvények eladását, mivel nekik feltételezhetőleg csak meg kell kérniük a brókereket, hogy eladjanak vagy vegyenek; a legtöbb részvény a pénz-menedzserek kezében van, akik nem bízhatják ezt a licitálást a nyilvánosságra. A 401K készletek számára, például, ritkán adatik meg a lehetőség, hogy kívánságra vegyenek vagy eladjanak belőlük, a kontrollnak csak egy kis részét kapva meg a tulajdonos. Tehát, a pénz-menedzserek, az elitek keze alatt, akik szerződtetik őket és kirúgják őket, azt az utasítást kapják, hogy ne adjanak el, még rossz mutatók esetén sem, vagy akár még vegyenek is, amikor a mutatók mást mutatnának. Így, a piac mesterségesen még mindig fenn van tartva, de a pánik legvégül át fogja venni az irányítást. Mi okozna pánikot? A pénz-menedzserek, akiknek nem származik hasznuk a papírjaik, a fizetési göngyölegük megtartásából, legvégül felülbírálják a felülről jövő kéréseket, és eladnak. Egyszerűen életben kell maradniuk, meg kell felelniük a fizetési göngyölegnek, és a kapzsiság, hogy részesüljenek egy negyedévi bónusz profitból, egyéni tettekhez fog vezetni, amelyek egymásba botlanak, azt okozva, amit mi egy orra bukásnak nevezünk. Miután ez túlságosan is az ember kezében van, ezért nem tudunk napokra jósolni, se nem tekintjük ezt egy prioritásnak, mivel nem a pénz az, ahol az aggodalmaitoknak lennie kell. Nem materialisták lévén, hanem a világ ártatlanjainak szenvedése miatt aggódva, mi ezt egy rosszul megválasztott figyelem-középpontnak véljük!

Megjegyzés: Kibővült..!

_____
*kizárás = ingatlanvisszaváltási jog bírói úton való kizárása és az ingatlannak a hitelező tulajdonába adása, ha a jelzálogos adós kitűzött határidőn belül nem teljesít

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com