Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Átalakulás >
< 52 >
1996. szeptember
1998. november
longint

ZetaTalk: Zöld út (Green Movement)


Az egyik trend, ami egyre inkább nyilvánvalóvá fog válni, ahogy az Átalakulás halad előre, az a Zöld út nevezetű: ökológiai szemléletű csoportok vagy egyének, akik felkarolják és akcióba lépnek a Föld erdőinek és vízi világának gyarapítása és megőrzése érdekében. A környezetért való aggodalmunk rendületlen volt a látogatásaink történelmének egésze során. Azok az emberek, akik szeretik a természetet, és egy kincsként tekintenek rá, amelyet tovább kell adni, leadták a Hívást a hasonló gondolkodásúaknak úgy mint például nekünk, és mi bizony meglátogatjuk őket és kigondolunk egy-egy tervet, amellyel az az adott ember-egyén eredményt érhet el.

Az ember kapzsi. Ha az Átalakulás nem állna a sarkon, hogy ez a folyását vegye, akkor ti most egy iszonyatosan megtizedelt és lepusztított világot látnátok. Nem lenne teljesen képtelen életet fenntartani, de nagy-nagy szomorúsággal élnétek együtt afölött, amit elpusztítottatok és amit nemrég pusztítottatok el. A Föld megerőszakolása nem azért történik, mert multinacionális testületi vezetők tudnak az eljövendő kataklizmákról és próbálnák megszerezni, amit lehet, amíg idejük van. Ez a tevékenység elsődlegesen a népességszám nyomása végett áll folyamatban, nem egy tudomás végett, hogy egy póluseltolódás van küszöbön. Ha valaki visszatekint az emberi történelemre, a föld ilyen megerőszakolása történt más időszakokban is. Miért van a Sárga-folyó úgy elborítva iszappal? Hová tűntek a fák? Hová lett a vegetáció? Gyatra bánásmód a környezettel volt a múltban is.

Védett területek megőrzése nemcsak a ma világa számára fontos: ezek életbevágóak a jövő Földje számára. Egy erős fauna és flóra-készlet nélkül, természetvédelmi területeknek egy rácsozatában, amelyek lehetővé teszik a magvak és állatok számára, hogy az egyik területből a másikba vándoroljanak, sok faj ki fog halni, mielőtt akár a nevük elhangozhatna egy törvényszéki teremben. Nem elegendő egyetlen természetvédelmi terület, mivel betegség vagy beltenyészet végezhetnek a benne lévő fajokkal. Tájvédelmi körzetek egy kapcsolódó hálózata szükséges, elegendően közeli közelségben, hogy a szél hordta magok vagy szállító élőlények elérhessék a másik területet, és elég közel legyenek, hogy az állatok átjuthassanak szárazföldi vagy vízi utakon, hogy elérjenek egy másik rezervátumot.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com