Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Tudomány >
< 08 >
1995 júliusa előtt
-
longint

ZetaTalk: Univerzum


A hatalmas Világegyetem, mely annyira foglalkoztatja az embert, az ő számára látszólag megfejthetetlen rejtélyek őrzője. Milyen nagy? Vajon vannak határai? Végtelen vagy körkörös? Az egész csak egy illúzió? Vajon mindenfelé ugyanolyan? Rengeteg kérdés. Vannak-e az Univerzumnak fizikai határai? Nem tudjuk, és nincs is lehetőségünk ezt megtudni abban a denzitásban, amelyben vagyunk, a 4. denzitásban. Nekünk, a mi eszközeinkkel és a mi utazásaink során, határtalannak tűnik. Csak ennyit utazunk, az otthonunkat egy kiindulópontként használva, és ennyire korlátozzuk az utazásainkat - nem a távolság végett, hanem annak következtében, ami ismert az Univerzum egyes részeiről, hogy mérgező lenne a számunkra. Mi is használunk szondákat, hogy azok méréseket végezzenek, és azután visszatérjenek. Ilyen módon lett feltérképezve a ti Naprendszeretek is, amit nem mi végeztünk el, hanem mások. Ha a szonda olyan adatokkal tér vissza, amelyek egy olyan környezetre utalnak, ami mérgező vagy azonnali halált okozó lenne, akkor - érthető módon - nem teszünk felfedezést a Világegyetemnek abban a részében. A fény formában való utazás - magasabb denzitások során - nem hordozza magán ezeket a kockázatokat.

Az Univerzum különböző szekcióiban különböző az összetétel. Ezen azt értjük, hogy az elemek különböző arányokban találhatók meg, és ebből adódóan az eredő kémiai reakciók más természetűek. Néhány világban szilícium alapú élet található. Némelyik nap olyan sugárzást bocsát ki magából, ami a mi számunkra, és így a ti számotokra is, ártalmas lenne. Ezek a környezetek számos veszélyt hordoznak magukban, minthogy a szilícium alapú mikrobák az egyedüliek, amelyek ellen az immunrendszeretek nem lenne képes semmilyen védekezést kifejleszteni. Egy analógia, amit erre fel tudnánk használni, a termőföld lenne egy területen. Az egyik hely savanyú, és mocsár borítja, míg egy másiknak olyan talaja van, amely sziklaszerű keménységbe tömörödik össze, megakadályozva a gyökerek próbálkozását ("szondázását"). A változók száma igen nagy, és bármelyik kertészeti szakértő megmondja nektek, hogy az egyik helyszínről begyűjtött vadvirágtól nem várható el, hogy megmaradjon egy másik helyen. Az Univerzummal - amely részében már felderítettünk - ez pont így van, és az elemek összetétele, amelyek a termőföldet alkotják az Univerzumnak ebben a szekciójában, a ti és a mi közös nichénk. Megtestesülten, nincs rá lehetőségünk, nem vagyunk képesek ezen a nichén kívül felfedezéseket tenni.

Némely egyszerű állításon túl, nincs szabadságunk kifejteni az Univerzumot az embereknek, mivel korlátoz minket a Be-Nem-Avatkozás Szabálya, és a saját tudatlanságunk is. Számotokra az Univerzum korlátlannak és határtalannak látszik, és nem egy illúzió. Maradjon is így, mivel számotokra ez a valóság, mégpedig az a valóság, amelyben élnetek kell. Ez egyben az a valóság is, amelyben nekünk, a zétáknak élnünk kell, és igazából nem tudunk olyan nagyon sokkal többet az Univerzum működéséről, mint ti. Az Univerzum tartogat titkokat, amelyek megismerése nem lehetséges nekünk ebben az időben, a spirituális érettségünk jelenlegi szintjén. Ezek a kérdések megválaszolatlanok kell, hogy maradnak, egyelőre.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com