Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Tudomány >
< 04 >
1995 júliusa előtt
1995. 07., 08.
longint

ZetaTalk: 12. bolygó


A 12. bolygó kifejezés nem tudományosan pontos, hanem a történelmi és széles körűen olvasott könyvhöz kötődik, amelyet Sitchin írt, A 12. bolygó címmel. Ebben a könyvben ő elmagyarázza, hogy az erről az utazó üstökösről érkező ősi látogatók a Holdat is egy bolygónak tekintették, és a Napot vették/számolták az elsőnek. A 12. bolygó által okozott periodikus földi kataklizmák eónok óta jelen voltak, egészen azóta, amikor a Föld még hideg és élettelen volt. Minthogy ez az állítás kérdéseket fog ébreszteni néhány elmében, hadd magyarázzuk meg. A Föld hideg volt, mivel a Nap még nem gyulladt ki. Mindez az asztrofizika dolga, és nem tartozik a kérdéses tárgyhoz. A 12. bolygó, vagy óriás üstökös, gravitációs és mozgási ügyek következtében vette fel a pályáját a Nap körül, mely mozgások abból az eseményből kijőve voltak játékban, amelyre néhány földlakó a Nagy Bummként hivatkozik. Ez valójában csak egy kis bumm volt, egy helyi eset, mindamellett.

A 12. bolygó pályája hosszú és keskeny. Ez nem a Naprendszereteken belüli gravitációs és keringési ügyek alárendeltje, hanem egy nagyobb sémáé, amely az utat vissza a Naprendszeretekbe az egész útitervnek csak egy kisebb részévé teszi. Miért leng a 12. bolygó ilyen messzire el a ti Naprendszeretektől, és miért vesződik azzal, hogy visszatérjen, ha egyszer így tett?

Egy egyensúly van a ti Napotok vonzása és egy másiké közt, amelyet ti nem láttok, de mindamellett jelen van és ereje teljében. A 12. bolygó szüntelenül e között a két erő közt utazik, nem lévén képes egy keringő pályára állni csak az egyik körül, a lendület és a pálya végett, amit eredetileg felvett. Csapdába került. A 12. bolygó pályája olyan, hogy a legtöbb idejét kint tölti a sötét űrben, lassan mozdulva el az egyik óriás vonzásától a másik felé. Amikor megközelíti ezen óriások valamelyikét - amelyek közül az egyik a ti Napotok -, sebességet szed fel, és akkor éri el a maximális sebességet, amikor elhalad a vonzás mellett. Miután elhaladt, a gravitációs vonzásnak most már a duplája éri az egyik oldalon, és gyorsan visszavált a másik irányba, éppoly gyorsan húzva el majdnem ugyanazon pálya mentén, amelyet az imént tett meg. Kint az űrben ismét, befogva a két óriás közt, amelyek az életét uralják, lecsendesedik egy nyugodt [1.8] ezer évre, hogy aztán elsüvöltsön a Nap párja körül egy hasonló módon, és visszafelé induljon a ti Naprendszeretek felé.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com