Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Szabályok >
< 37 >
1996. április
-
longint

ZetaTalk: Karmikus igazságszolgáltatás


Míg a karma egy személyes szinten nem halad át az egyik életből a másikba, addig lehetne azt mondani, hogy karma intelligens fajok között igenis létezik, ugyanolyan módon, mint ahogy egyfajta karma létezik nemzetek vagy társadalmi csoportok között is a Földön. Tekintsetek az amerikai feketékre, akik sokkal a rabszolgaságból való felszabadításuk után még mindig elvárják a karmikus igazságszolgáltatást a fehér hűbéruraikról. Vessetek egy pillantást a gazdasági jogokra, amit Amerika megad Japánnak, akikre ledobták a bombát. Ez a típusú karma azért fordul elő, mert bele van íródva a lelkébe/lelkiismeretébe azoknak, akik életbe léptetik azt, nem pedig azért, mert az kívülről lenne rájuk róva. Egy fajta karma különböző világokból származó intelligens fajok között lehet hogy ezt a fajta megbánást vagy törődést tükrözi vissza, de lehet hogy a Világok Tanácsa által is ki van vetve.

Erre példaként itt állunk mi, akik tönkretettük a szülőbolygónkat, ellehetetlenítve rajta a felszíni életet, és akik most itt próbáljuk megakadályozni ugyannak a szituációnak a bekövetkeztét a Földön. Mi ezt önként tesszük, de részben azért lettünk kiválasztva, hogy a hibrid programban genetikai tervezőkként vegyünk részt, mert mi gyászoljuk a bolygónkat, és így várható, hogy nagymértékben motiváltak leszünk, hogy segédkezzünk az emberi kontaktáinknak az igyekezeteikben, hogy egy hasonló tragédiát megakadályozzanak a Fölön.

Mindamellett, túl ezen a típusú önkéntes karmikus igazságszolgáltatáson, nincs kikényszerített karma. Idegen csoportok, akik bántják egymást, szándékosan vagy véletlenül, az orientációjuknak megfelelően járnak el, és nem azért, mert elrendelték őket erre, vagy mert lényegében megátkozta volna őket valamilyen módon valamiféle magasrendű (mennybéli) törvényszék. Ha a másokat-szolgálni orientációból valók, a megbánásuk sokféle formát felvehet, de az biztosan ki lesz nyilvánítva, minden valószínűség szerint segítség formájában. Ha az önmagukat-szolgálni orientációból valók, egy hátrapillantást sem fognak vetni. Rá kell mutatnunk, hogy ezekben az interakciókban a másokat-szolgáló és az önmagukat-szolgáló csoportok hatnak egymásra, hacsak nem az Érintkezési Szabályok által kivetett megszorítások keretei között találkoznak egymással. A karma, ennélfogva, csak egy önkéntes cselekvésként létezik, a szívből jövően.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com