Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Szabályok >
< 22 >
?
2002. január
longint

ZetaTalk: Szavazati jog


Ahogy az Oahspe is állítja - egy mediálisan közvetített könyv, amiért mi kezeskedhetünk -, az Egyesült Államok Alkotmányának születésében közreműködtünk mi és mások a másokat-szolgálóból. Ez nem volt egy könnyű szülés. Az támogatás nem volt ok nélküli. Az (USA) Alkotmány egy előfutára annak, amit a Világok Tanácsától várhattok. Az egyén számít.

Gyakorlati dolgokban, hogyan működik ez? Hol van a választóurna? Egy fizikai világban, ahogy az emberek gondolkodnak a világról, az ember egy fizikai választóurnát vár. Az emberi társadalomban, a szóbeli ígéretet gyakran elfelejtik vagy nyársra húzzák, így a fontos ígéreteket és megállapodásokat írásba fektetik, a megszövegezés pedig precíz. A szavak csapdát jelenthetnek, a szavak biztosítékot nyújthatnak. Hogyan működik ez szavak nélkül? A másokat-szolgáló entitások között, a verbális kommunikációk megfelelője nem olyasvalami, amit az egyén ellen használnának fel. A szavazás lényegét nem húzzák nyársra, se nem hallgatják el vagy vezetnek félre vele. A megszavazandó kérdés lényegét hűségesen tárják a szavazattal rendelkező egyén elé, és a szavazónak a valódi szándéka kerül a szavazóurnába, amely mindenesetre egyáltalán nem egy urna, hanem egy fajta mentális számítógép. Az önmagát-szolgálni orientációban, amely felé az emberi lelkek egy kis százaléka tart, szavazás nem történik. A döntések a hierarchiai ranglétra alapján születnek. Ez egy eléggé ismerős koncepció az ezt a dialógust olvasó emberek számára ahhoz, hogy ezen túlléphessünk további magyarázatok felé.

Mikor jutnak az emberek szavazati lehetőséghez a Világok Tanácsában? És vannak-e köztes képviselők, mint amiket az (amerikai) Alkotmány lehetővé tesz? A válasz az utóbbi kérdésre: nincsenek. Amíg emberi ügyekben a fizikai lehetetlensége annak, hogy sok millió sőt milliárd ember benne legyen egy adott képviseletben, egy reprezentációs szuper-szintet követel meg, addig a harmadik feletti denzitásokban, mi valóban el tudunk boldogulni a nagy tömegekkel. És mikor váltok választóképessé? A Föld ügyeiben, a Föld lakosaiként, már most is van szavazatotok. Egytől-egyig. A szavazatotokat gyakran kikérik, bármilyen hihetetlennek tűnhet is ez. A lelketek lett szavaztatva, de minthogy a lélek a fizikai testet nem tekinti egy szinten saját magával, a lélek nem tájékoztatja jobban a testet mindarról, amit tapasztal, mint a múltbéli életekkel kapcsolatban. Ő ezt a test kíváncsiságának tekinti, mely egy ideiglenes lakhely, egy kellemetlenség. Hacsak nem tekinti a lélek a testet egy szükséges-hogy-tudja pozícióban, nem foglalkozik vele. Ezért tehát, a lelketek meg lett szavaztatva, és szavazott, akár tisztában vagytok ezzel, akár nem.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com