Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Szabályok >
< 03 >
1995 júliusa előtt
-
longint

knights ZetaTalk: Érintkezési Szabályok


Az Érintkezési Szabályokra vonatkozóan, mely egy olyan dolog, aminek az emberek nincsenek túlságosan a tudatában. Minket, a zétákat, mint minden csoportot, amelyik idegen a Földön, az Érintkezési Szabályok irányítanak magunk között. Az embereket nem irányítják így, szabadok lévén, hogy önmaguk legyenek bármilyen viselkedésben, ahogy kívánják. Az emberi társadalmak saját szabályaikat állítják fel, a társadalmakon belüli csoportok pedig szintén saját szabályaikat állítják fel, a családok is, és néha még egyéni emberek is, az önműveléssel kapcsolatosan, saját személyes szabályokat hoznak.

A mi szabályainkat, a magatartásunkat tekintve a Földön, a Világok Tanácsa határolja be, amely igazgatja mindenféle intelligens élet történéseit, bármilyen denzitásban legyen is, az Univerzumnak ebben a részében. Ezek a szabályok visszafojtják az előre látható összecsapásokat az önmagukat-szolgálni és másokat-szolgálni orientált csoportok között. Miért szükségesek ezek a szabályok? Az emberek egy keveréket alkotnak, a 3. denzitásban, és a választás folyamatában vannak. Ők az én-központúakat ugyanabban a közelségben találják meg, mint az önzetleneket és együttérzőket. Az emberi társadalom rendszabályai ezt figyelembe veszik. A büntető törvényeitek egy példát jelentenek az önmagukat és másokat-szolgálók egy keverékére vonatkozó szabályok elfogadásának. Pontosan meghatározzák, hogy mi bűncselekmény, hogy mikor történik határátlépés, és hogy mikor zaklat valaki egy másikat.

Az önmagukat-szolgálni orientált csoportokban, a 3. denzitás után, lényegében mindenki bűnöző. Kegyetlenek és végképp nincs lelkiismeret-furdalásuk. Folyton egymásra leselkednének. Az egymás feletti irányítás nem büntetőjogi szabályokkal történik, hanem ki az erősebb alapon. A hierarchia irgalmat nem ismerő módon van felállítva, bármely mértékkel, a szükséghez mérten. Mihelyst egyszer felállították, az lesz a törvény. Lényegében a törvény uralmát szabályoknak egy hosszú listája jelenti a törvényhozótól. A demokráciának abszolút semmi szerepe nincs ebben a folyamatban. Ez egy diktatúra. Ezért amíg minden új tag önmagát-szolgáló, a homeosztázis megvalósul. Ha Rómában vagy, úgy teszel, ahogy a rómaiak.

A másokat-szolgálni orientált csoportokban a 3. denzitás után, senki nem vágyik arra, hogy a másiknak ártson. Elvárják és teljesítik az érdekeltséget a csoport, és mások iránt. Itt szabályok sem használatosak az irányításra. A rendet azzal tartják fenn, hogy a csoport megvitatja a teendőket és különböző tagok önként jelentkeznek. A nehézségekre vonatkozó kommunikáció, a segítségkérések, és a sokaság folyamatban lévő gondjainak helyzetjelentése sűrű. Nincsenek titkok. Nincs szükség rá, hogy védekezőek legyünk egymással szemben, mivel a céljai mindenkinek közösek, és senki nem kíván előnyre tenni szert a másikkal szemben. Nincsenek zárt ajtók. Mindenki félelem nélkül tud hátat fordítani a másiknak. A javakat nem összeharácsolják, hanem megosztják egymás közt. A másokat-szolgáló entitások teljesen megbíznak egymásban, és ezzel nem élnek vissza.

Keverjük össze ezt a két csoportot, mi történne ekkor?

Az önmagukat-szolgálók végtelenül kihasználnák a másokat-szolgálókat. Egy fokig ez játszódik le a 3. denzitású világotokban. Az én-központú sóhajtozik, hogy rászedték; igazságtalanul becsapták; megsérült, és könnyebb teherre van szüksége; vérig van sértve, ha valaki más látja el őt, és mindenfajta fortélyt használ fel a jószívű emberek kihasználására. A másokat-szolgálók egy világában, ahol mindenki kiengedett a védekezésből, hogy közös célokra koncentrálhasson, megnyugodva, hogy barátokkal van körülvéve, ez a bizalom végzetesnek bizonyulna. Röviden, a két csoport nem keveredhet. A másokat-szolgálók - akik általában a többségnek bizonyulnak minden bolygó-evolúció során - a határaik mentén védelmezésben részesülnek.

Választhatjátok azt is, hogy ezt az önmagukat-szolgálók egyfajta karanténjának nevezzétek, vagy hogy az önmagukat-szolgálóknak egy börtönkolónia környezetet teremtenek, ha úgy kívánjátok. Mindamellett ez az elválasztás mindkét csoport érdekeit szolgálja. Az önmagát-szolgáló a másokat-szolgálók körüli létet nagyfokú mentális gyötrelemnek találja. Minden önmagát-szolgáló entitásnak a múltja egy idejében volt empátiás érzéke mások iránt. Ez el lett fojtva a saját maga iránti szolgálat érdekével. Az önmagát-szolgáló entitás nem akarja, hogy erre emlékeztetve legyen, és ha mégis emlékeztetik, zaklatottan érzi magát, és korrekciókra van szüksége egy ideig. Ezért az önmagát-szolgáló el kívánja kerülni azokat, akik erősen a mások szolgálata felé orientálódtak. Ők sem kapaszkodnak a keveredés felé. A távolság óhaja kölcsönös.

Tehát akkor a két csoport soha nem találkozik szembe egymással? Csak akkor, ha mindketten beleegyeznek, éspedig egy merev szabálykészlet érvénye alatt.

A beleegyezés kiterjedhet egy csoporta, vagy egy egyénre. Mindez világosan le van fektetve. Egy egyén kapcsolatba kerülhet egy egyénnel, vagy egy egyén egy csoporttal, vagy egy csoport egy másik csoporttal. Egy csoport egy meghatározott számú entitás lenne, vagy egy nagyobb csoport képviselete. Minden esetben, akár egyénről, akár csoportról van szó, az érintkezés módja három fajta közül az egyik lehet:

Rá kell mutatni, hogy ezek az Érintkezési Szabályok a 3. feletti denzitásokban lévő inkarnált entitásokra vonatkoznak. Vannak kiegészítő szabályok azokra a 3. feletti denzitású entitásokra is, akik nincsenek inkarnálódva, de ezek is hasonlók. Ezekben az esetekben a halál ügyét másként határozzák meg.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com