Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Orientáció >
< 33 >
1995. október
-
longint

ZetaTalk: Életkörülmények


Milyen típusú életmód, életkörülmény, rassz, nem, vagy fizikai megjelenés vezet valakit leginkább az önmagát-szolgálni vagy a másokat-szolgálni orientáció felé? Az inkarnációkat a születési küldöttek választják ki, a sajátos lecke, vagy leckék alapján, melyeknek elsajátítása leginkább szükségszerű az entitás számára, de az inkarnáció váratlan befolyások elviselésének kényszerét is hozhatja. Valakit, aki korábban a másokat-szolgálni orientáció felé hajlott, és jómódba és gyönyörű testbe születve találja magát, a kényelem, amivel másokkal szemben követeléseket tehet, az önmagát-szolgálni orientáció mérlegelésére csalogathatja. Másrészről ez az entitás lehet, hogy hasznát veszi a nyitott kapuknak, melyekkel a jómódba született, hogy egy komoly nagyságrendű szolgálatot tegyen másokért, és a jó kinézet ebből a szempontból csak mintegy kapunyitóként használatos. A döntés joga csakis az egyén kezében van. Valaki, aki korábban az önmagát-szolgálni orientáció felé hajlott, és a gyengébb nembe születve találja magát, és abban sem egy vonzó testben, lehet, hogy empátiát fog érezni a korábbi ellenségeivel szemben, jóvá téve így előző életeiben tanúsított magatartását. Más részről valószínűbb, hogy ez az entitás azt fogja választani, hogy a lehető legcsúnyább legyen, egy lázadó magatartást felvéve, és megfélemlít minden tőle gyengébbet a környezetében, kiegyenlítésképpen. Itt a választás újra csak az egyénen múlik.

Az olyan válságok, mint a komoly katasztrófák, földrengések és hurrikánok, lehetőséget kínálnak a cselekvésre, melyek segítik a 3. denzitásúakat spirituális orientációs döntésük meghozatalában. Ahogy mondjátok, a cselekedetek hangosabbak, mint a szavak, arra utalva ezzel, hogy a szavak hazudhatnak, de a cselekedetek, melyeket egy személy megtesz, az igaz szándékait mutatják meg. Egy komoly katasztrófában a választásokat meg kell hozni, mivel mindenütt vérző testek hevernek és kínok sikolyai hallatszanak. Ha valaki elfordul a megrémült, vérző kisgyermektől, és magát kényelembe és biztonságba juttatja, ezzel világos választást hozott.

De az élet ezeket a választásokat minden nap felkínálja, kevésbé drámai módokon, és a körülmények, melyekbe valaki születik, kevés különbséget jelentenek. Vegyük a választást, amit egy vagyonos fiatalembernek kell meghoznia, hogy egy olyan állást vállaljon-e el, amellyel a családja és barátai jóváhagyását nyerheti el, vagy egy olyat, amellyel javíthatna a világon. Veszíteni fog saját kényelméből, a családja és barátai személyében, akik a biztonságát jelentik. Mennyiben különbözik ez a szegény ember esetétől, aki a tágabb családjára szorul, és azt kockáztatja, hogy elidegeníti őket, ha felhívja a figyelmüket a társadalmi hatásra, a rövidtávú pénzügyi haszonnal szemben. Mindkét esetben a biztonság került veszélybe, és a veszteség relatív mértékekkel mérhető. Valakinek, aki a jómódhoz szokott, az, hogy nem hívják meg, hogy belépjen a yacht klubba, egyenlő azzal, ha nem vehet részt egy biliárdjátékban, és az, hogy lejjebb kell adnia valakinek az életvitelét a nagy családi házból egy lakótelepi lakásba való költözéssel, egyenértékű egy zsúfolt hálószobából való kiköltözéssel, és a kocsi hátsó ülésének ágyként való használatával. Minden relatív, és a spirituális leckék az életkörülményekben lévő különbségek ellenére is haladnak előre. Minden esetben, hogy mit tesz az inkarnációjával, egyedül és kizárólag, csakis az egyéntől függ.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com