Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Orientáció >
< 32 >
1995. október
-
longint

ZetaTalk: Növekvő kettősség


Annak lehetősége, hogy mindkét spirituális orientáció jelen legyen, egymás mellett egy 4. denzitású világban, létező. Ez a helyzet akkor jön létre, amikor egy bizonyos fokú határozatlanság van az inkarnált entitások részéről, hogy így számítani lehet ideiglenes váltásokra az orientációk között. Efféle helyzet lehet, hogy előáll a Földeteken, ahol például Afrika és Dél-Amerika kontinensei, jelenleg önmagukat-szolgáló látogatók által megcélozva, olyan emberek otthonaként lennének fenntartva, akik elegendő mértékben az önmagukat-szolgálni felé léptek, hogy arra az orientációra legyenek elrendeltnek tekintve a 4. denzitás során, de a világ többi része a másokat-szolgálni orientáció felé migrálna, amit a Föld többsége és népei választottak. Ez a kettősség szintén létezik, ahol ilyen világok odáig növekedtek a spirituális orientációjukban, ahol már nem kell váltásra számítani, de a magasabb denzitások leckéi tovább folytatódnak, és az orientációk kellőképpen elkülönülnek. Nem szükséges változásokat tenni, mivel jól halad minden.

Ez a fajta kettősség létezni fog, természetesen, a Földön az átalakulási periódus alatt, ami most van. Egyre jobban, az orientációk maguktól szeparálódnak, mivel a másokat-szolgálók elkergetik azokat, akik nincsenek igazán a másokat-szolgálniban, az önmagukat-szolgálók pedig engedékenységet együtt egy merev hierarchiai ranglétrára való vággyal csak azok között találnak, akik szintén az önmagukat-szolgálniban vannak. A migrálás efelé a kettősség felé növekedni fog lendületében, ahogy az átalakulás előrehalad. Először csak egy gyakorlatilag homogén keveréke van jelen az orientációknak, egyenértékű módon az általános iskola környezetével, ahová az összes gyerkőcöt felveszik. Az emberi társadalom minden tagját egyenrangúként fogadja el, általánosságban minden tagjának ugyanazokat a jogokat biztosítva, és csak rendkívüli viselkedés által - mint amilyen a bűnözés - változik meg ez a státusz. A bűnözőket ezután elkülönítik a többiektől, de az összes többi ember eléggé homogén. Ezért, a tagokat egymástól védő szabályok vannak érvényben, jóllehet ezek nem szükségesek az igazán másokat-szolgálni orientáltak között és rendszerint nem elegendőek az önmagukat-szolgálni orientáltak között.

Az Átalakulás során a másokat-szolgálók megtalálják egymást és meg is maradnak egymással, míg kizárják a megmaradást azokkal, akik spirituálisan még eldöntetlenek. Természetesen, minthogy ezek az egyének rendszerint fő támaszuk másoknak, a spirituálisan eldöntetlenek zúgolódnak az idejüket és figyelmet követelve, ám egyre inkább csak önsegélyezési instrukciókat kapnak és a saját útjukra küldik őket. Igazából, a spirituálisan eldöntetlenek a másokat-szolgáló közösségben biztosított környezetet egy koloncnak, ízetlennek találják. Semmi konfrontáció, mindenki elkötelezett és belefeledkezett, valahogy nem elég életteli. Az önmagukat-szolgálók általánosságban mind a másokat-szolgálók, mind a spirituálisan eldöntetlenek soraiból működnek, ahogy ma is. Néha egy ideig eltart nekik, hogy kimutassák a foguk fehérjét, de ez eléggé elkerülhetetlen.

Ezért, az önmagukat-szolgálók azt találják, hogy az összeállást kényszerűségből teszik, és a hierarchiai ranglétra kialakítása az első teendő a napirendjükön. A spirituálisan eldöntetlenek, nagyobb számban, védekeznek ezek ellen a kizsákmányoló érdekcsoportok ellen, őrt állítva és biztosan állva a lábukon. Ez lesz a kaotikus világban a kataklizmák után is, ezek a csapatok először lőnek, csak az után kérdeznek, és magukra lesznek hagyva az önmagukat-szolgálók által, akik előnyben részesítés alapján választják ki egymást.(?) A szilárdan önmagukat-szolgálók gyakran a legnagyobb gyávák, pont ahogy - ha a helyzet kedvező a számukra - a legnagyobb szájhősök is tudnak lenni - az érme két oldala. A másokat-szolgáló csoportok szintén védik magukat, rendszerint korrekt figyelmeztetéssel és lefegyverezve és visszatérítve bandájához az önmagát-szolgálót, aki közéjük tévedt. Nem találják vajon magukat örökösen zaklatva az önmagukat-szolgálók által? Ami azt illeti, mivel a másokat-szolgáló közösségek igen hatékonyak, a határok áthatolhatatlanoknak bizonyulnak, és így a hírnév alapján hamarosan azt találják, hogy elnyerték/kiérdemelték a békéjüket.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com