Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Mítoszok
< 04 >
1995. október
-
longint

ZetaTalk: Eldorádó


Az arany megszállottsága nem természetes az ember számára, ez egy olyan szokás, amelyet az emberiség a 12. bolygóról származó látogatóitól vett fel. Mi teszi az aranyat olyan becsessé? A platinán éppúgy nincs oxidréteg, az ezüst és a vörösréz éppúgy kovácsolhatók, mégis az aranyat fogadják el a többi fémtől értékesebbnek, kívánatosabbnak; olyan fém, amiért meghalni érdemes. Ezt a hozzáállást az arany iránt, mely örökségként adódott tovább nemzedékről nemzedékre, azok keltették az emberiségben, akiknek kellett az arany, és nem haboztak ölni érte.

Míg az emberiség az aranyat ékességnek vagy fizetőeszköznek használja fel, a 12. bolygói látogatók a túléléshez gyűjtötték az aranyat. Az ő szülőbolygójuk, annak hosszú pályáján kint az űrben, olyan atmoszferikus lemorzsolódásnak van kitéve, melytől a Föld és más bolygók a nyugodtabb Nap körüli pályákon nem szenvednek. Gondoljatok a 12. bolygó gyors útjára a Nap mellett, amikor egy üstökösként viselkedik. 3 hónap alatt ér át a Naprendszer egyik széléről a másikra: egy igazán gyors pálya. A 12. bolygó itt-ott veszít a légköréből, szabályos időközönként, és bár az képes újraképződni a bőséges óceánjaiból, lévén alapjában véve egy víz-bolygó, bizonyos elemek kimerülnek. Bizonyos aranytartalmú vegyületek szükségesek az atmoszférában, hogy megőrizzék a hőt és a fényt, amit a bolygó termel, hogy megtartsák a hőt és a fényt, lényegében, visszaverve ezeket a felszínre, mivel ezek nélkül az aranytartalmú molekulák nélkül a bolygó halványul és hűl.

Ennélfogva, a 12. bolygó látogatói egy keresésre jöttek a Földre, egy bányász küldetésre, és szándékukban állt megerőszakolni a Földet annak relatíve bőséges aranyában, és felhasználni annak primitív humanoidjait, az embereket, mint rabszolgákat arra, hogy ezt megtegyék. Az emberiségnek korán az emlékezetébe vésték, hogy az arany az uralkodói juss, és halállal lakolt az, aki felhalmozta vagy visszatartotta azt. Eldorádó, vagy az arany elveszett városa, egy rakodóhely volt, ahol a shuttleként használt űrhajókat feltöltötték, és fellőtték a megfelelő időpontban. Minthogy ez az idő csak egyszer érkezett el minden 3,657 évben (átlagosan), egy csomó arany halmozódott fel. Sokkal azután, hogy a 12. bolygó látogatói elhagyták a Földet, miután karanténba lettek téve, az emberek, akik hallották a történeteket azoktól, akik szállítmányokat vittek Eldorádóba, keresték ezt az aranyvárost. Még ma is keresik. Mindamellett, a romokat, amikor megtalálják őket, úgy, ahogy felismerték őket többször is, most nem ismerik fel, mivel nincs ott arany. Miért hagytak volna ezek a látogatók, a sóvárgásukban az iránt, ami végső soron egy életet adó fém volt, bármennyit is hátra?

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com