Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Mítoszok
< 03 >
1995 júliusa előtt
1996. szeptember
longint

title ZetaTalk: Nostradamus


Nostradamus legendája még az életében keletkezett válaszul néhány előrejelzése helytállóságára. Mint minden tehetséges médium, képes volt olvasni mások elméjében, és, egy darabka józan észre alapozva, némiképp jövendölni a jövőre. Volt egy pár találata, melyek mindig nyomást okoznak, míg a tévedéseit nem hozta magával a történelem. Az idők során Nostradamus legendája felduzzadt, és találatainak újbóli elmondása ismétlődött, de a tévesztések lajstroma kicsúszott az emlékezetből. Ezért halálában nagyobbnak tűnik, mint amilyen a való életben volt. Nostradamus jóslatainak részben hitelt adnak, a négysorosai szövegében szereplő híres nevek hasonlósága miatt, de az említett négysorosok szóról szóra szituációk ezreire lehettek volna illeszthetők, és a nevek nem voltak közvetlen egyezések. A Nostradamus négysorosoknak korlátlan értelmezésük lehet, és így a kirakó darabkáit sok különböző kép kialkotására összerakták. 100%-ban az értelmezés tárgyai.

Nostradamus jól ismerte a sugalmazás erejét, és élete során alkalmazta ezt a találatai számának növelésére. A mulatsága ezen képességében túlélte őt, mivel az egyik leghírhedtebb vicce az volt, hogy megjósolta, halálos ágyán, hogy a holttestét kiássák, megnevezve a dátumot. Utasításba adta, hogy tegyenek egy fémlapot a koporsójába ezzel a dátummal, és nem meglepő, hogy az események azt eredményezték, hogy a koporsóját abban az évben nyissák fel. Azok, akik tudtak erről a dátumról, életben tartották a fejtegetést, hogy vajon ki lesz-e majd nyitva a koporsója, így az ügy nem halt el.

Az a hír járja, hogy Nostradamus a négysorosait egy obskúrus módon írta, hogy elkerülje a leleplezést és a büntetést az élete során. Valójában azért írt ilyen a homályos stílusban, hogy elkerülje, hogy elővegyék, ha melléfog. Az emberek helyesen értelmeznék a négysorosát, saját korukra vonatkoztatva, és ha Nostradamus előrejelzései beigazolódnának, mosoly lenne mindenfelé. Azonban ha a jövendölés nem válna valóra, Nostradamus komoran motyogna, hogy az értelmezés rossz volt, és engedné, hogy az emberek a saját következtetésükre jussanak. Ezért mindenféle találgatás támadt Nostradamus körül, hogy egy titkos kód van beágyazva a négysorosaiba, mely értelmet ad az elferdítéseknek, például. Nincs ilyen kód, és nem is szánta a négysorosokat másnak, csak a saját napjaira, de mivel a Nostradamus rajongók olyan jól szórakoznak a négysorosait boncolgatva és maguk közt vitatkozva, azt gyanítjuk, hogy a mi szavainkat ebben javarészt el fogják majd utasítani.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com