Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Kormány >
< 128 >
2001. szeptember
-
longint

ZetaTalk: Ranglétra


A hidegháború idején, kijutni az űrbe volt minden mánia. Ezt nem csak presztízskérdésnek látták (vagyis hogy ki a legjobb, a legelső, a leggyorsabb) azok közt, akik a politikát egy játéknak tekintették, vagy hatalmi játékokban álltak, hanem egy félelmi tényező is vezette. Mire lenne képes a másik ebből helyzeti előnyből? Halálesőre és nagy pontosságú pusztításra? Bekukucskálni hálószobákba és üléstermekbe és lemezteleníteni testületi és kormányzati hazugságokat csakúgy, mint személyes hazugságokat? Hogyan tudna folytatódni a jelenlegi status quo, melynek hazudnia kell a népnek, melyet kormányoz, hazudni az üzleti partnereknek és hasonló versenytársaknak, hazudni a könyvelési szakértőknek, a családnak, a szomszédoknak és az egyháznak. A gondolat, hogy tisztességesnek kell lenni, megrázkódtató ezek számára, akik gyerekkoruk óta hazudnak, és ezt életük részeként tették a politikusi, közigazgatási vagy ügyvédi hivatásuk alatt. Így a műholdak feljuttatásának képességét erős offenzívaként értékelték bármely más féllel szemben, aki nem volt képes ugyanezt megtenni.

Bár az oroszok jutottak ki elsőként az űrbe, a Szputnyikkal, az USA hamarosan uralmat szerzett, és több műholdja van üzemben, mint amennyit nyilvánosan beismer. Arra jutottak, hogy megbízzanak benne, mivel ez könnyebb eszközű kémkedést jelent összehasonlítva az élő testek bevetésével, melyek rászedhetők és hazudhatnak vezetőiknek és átállhatnak a másik oldalra. Nincs biztonságosabb, mint az élő adást felvenni. Amerika szövetségesei megosztoztak ebben az információban, legalábbis részben, mely erős indok volt, hogy az államok szövetségeseivé váljanak a múltban. Szóval miért van hőbörgés Angliában és más európai országokban a ranglétra ellen, mely figyeli az elektronikus adásokat is, csakúgy, mint azt, ami az űrből látható? Mi változott? Ahogy a 2001. szeptember 11-i Amerika elleni támadás is mutatja, semmi sincs rendben a társadalmi elit köreiben, akik a csúcson maradnának az elkövetkező változások során és alatt. Lesznek győztesek és vesztesek - olyanok, akik vízbe fulladnak a szigeteken az emelkedő tengerszint alá kerülve és olyanok, akik elégedetten élnek a hegyvidékeken és megtagadják a bevándorlást, valamint olyanok, akiknek a tulajdonai megőrzik értéküket a pénzügyi piac manipulálásai végett, és olyanok, akik csak értéktelen papírt tartanak a kezükben; olyanok, akiknek befolyásuk lesz a népesség felett és olyanok, akiknek hangjáról, mint a zajról, nem vesznek tudomást.

Anglia többé nem bízik az államokban, az elnökválasztás kitépésének manővere óta a jogos választott, Gore kezéből. Míg a sajtóban ezt egy partizán dolognak vélték, ez tiszta volt azok számára, akik máshonnan tudták, hogy megengedettek lesznek erős hatalmú taktikák, arcátlanul és szégyen vagy káros következményektől való félelem nélkül. Semmin sem szabad csodálkozni. Az USA-ban a nagyvállalati érdekeltségeket kierőltetnék, megsértve bármely, más államokkal kötött egyezményt, vagy a törvényt. Ez a republikánus napirend volt jelen minden esetben, egyre növekvő mértékben, de most minden megálljt behúztak volna. Oroszországgal kötött hatalmi egyezményeket vetettek a szemétkosárba. Elutasítás, hogy akár mérlegeljék a globális felmelegedési problémákat, a jelenlegi magyarázatot az egész bolygót pusztító vad időjárásra, a kyotói egyezményben. Amerika az első, mindenkor, és a pokolba bárki mással. Semmi etika. Semmi megbánás. És így mély bizalmatlanság fejlődött ki a korábbi szövetségessel szemben minden országban, melyek az államokat nyilvánosan még mindig barátnak hívják.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com